Ben bir öğretmen değil, bir uyandırıcıyım. -Robert Frost |
|
||||||||||
|
Ah depremler ülkesi yüreğiyle inleyen yar Ben bir küçük kasabaydım Sense uzak bir diyar Kuytu köşelerimde dingin bir akşamdaydım Maviye çalıyordu umudumdaki bahar Yakamozlar danstaydı bir keman namesiyle Denizler ülkesinde mahur bir uykudaydım Bir rüzgar attı seni gönlümdeki kıyıya... Ah göğsünde demiri eritirken inleyen yar Uzak diyarlarında güller açar mı?? Sıla bülbüllerine hasret Susar mı bir gün dudağından sızan kar? Ben dağ başında kuruyan bir kayaydım Sense denizler şehrinde kendine odar Ellerim derin uykusundaydı huzrun Gözlerim unutulmuş bir özlem Uzak hayallerde bir serçe Kimsenin duymadığı utangaç bir çağrıdaydım Bir rüzgar attı seni susayan damarıma... Ah elleri ararken dillerini yitiren yar Ben köhne bir yolda hancıydım Sense bölünmüş coğrafyanda yüreği seyyar Işığa dönüyordu kuzguni yalnızlığım Kalın duvarlarımdan içre mutlu şarkılar Yeşeren bir bahçedeki mor menekşeyle Yediveren güllerinden sükunlu bir gün Yeknesak buluşmaların ortasındaydım Uzuyordu gözümde hiç gitmediğim yollar Gizli odalarımda bir düş ısıtmaktaydım Bir rüzgar attı seni düşevimin surlarına. ... ............................................ ........................................................... Eylül/Ekim 2011 Ayfer Gemikaya
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Ayfer GEMİKAYA, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |