..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Ben bir dünya yurttaşıyım. -Sokrates
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Şiir > Öyküsel > Doruk Ayberkin

12 Aralık 2012
Son Durak  
Doruk Ayberkin

:AFGG:
Dilime bir matem tutturasım var. İzbe bir sahil kahvesinde, nemden yaşlanmış tahta kokusu eşliğinde. Buruk taze bir çay, ömür demlenmiş, gün tuzlanmış geride kurak bir beden. Mırıldandım gölgelenmiş saatlerde ve sürüldü bir mısra, âlemimden;

“Zaman intihar, günah her zaman!”

Nefesler kesildi mayadan, mum ışıkları dik bir delikanlı. Masam bir hücre kadar yalnızlık, kalem meyil etmiş nar’a yaptığım imkânsıza bir yolculuk. Bir durak zaman, bir durak eksen belirsizliklerin ilkesinden uzanıyorum tozlu raflara. Kaldırın koyu gri bulutları, koyun maviliklerin en derinine zamansız çocukları.
Bir mısra daha sürülsün ocağa.

“Parçalanmış kayalar vurulmuş suların altından.”

İsimsiz bir dünya savaşı aşk. Klasikten moderne, zamandan öteye ne dersen de kesişmeyen bir küme. Lal oldu kuşlar Babil’de yine de vazgeçmediler halk türküleri söylemeye. Bir daha,

“Dürüstlük değil miydi? bir cellada boyun vurduran”

Rönesans yalanları söyleyen tüm dillerde aşk, Mevlana’da hakikat. Biçim bozgunu genetiği değişmiş bir kalp. Kaldırın tüm sömürge yön tabelalarını, özgürleştirin ruhları. Yakın aşk mangallarını. Son bir bardak doldurdum hayat çeşmesinden, bu mısrayı…

“Ey yar! ya cellatsın, ya günah kıyılarım azapta. Zaman : Son durak.”

Zaman intihar, günah her zaman!
Parçalanmış kayalar, vurulmuş suların altından.
Dürüstlük değil miydi bir cellâda boyun vurduran
Ey yar! Ya cellâtsın, ya günah. Kıyılarım azapta zaman: Son durak.

.Eleştiriler & Yorumlar

:: son durak
Gönderen: Bay Nida / , Türkiye
27 Mart 2018
Tebrikler arkadaşım.

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın şiir ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
İki İşlem Tek Sonuç
Bende Kalsın
Yoksa Aşk?
Sakillikten, Sakinliğe
Kırmızı Boyalı Sanrılarım
Her Çoçuk Büyür.
Velhasıl
Düş (Sün) Tüm!
Alıştırıldık.
Giriş - Gelişme - Sonuç

Doruk Ayberkin kimdir?

Gündelik sözcükleri kalbimden süzerek yaşama bir anlam katmaya çalışıyorum.

Etkilendiği Yazarlar:
Orhan Veli Kanık,Cevat Çapan,Ataol Behramoğlu,Nazım Hikmet ve Sunay Akın.

yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Doruk Ayberkin, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.