Roman yazmanın üç kuralı vardır. Ne yazık kimse bu kuralların neler olduğunu bilmiyor. -Somerset Maugham |
|
||||||||||
|
Bu kitabı hemen hemen herkes duymuştur... Ama kaç kişi gerçekten bunu gerçekleştirebilmiştir ki hayatında? Söyleyin bana... Yüreğin bir beyni yoktur, düşünemez, öngöremez... Eli yoktur, ona kötülük yapanı itemez... Kulağı yoktur , acı gerçekleri çoğu zaman duyamaz... Ayağı yoktur, git deyince hemen gidemez... Peki ya gözler? Gözleri var mıdır yüreğin? Görebilir mi kendini dinleyerek ileride başına nelerin gelebileceğini? Yoksa ‘’Keşke bir beynim olsaydı da düşünebilseydim, Kararlarımı ona göre verseydim, Oysa ben sadece kendimi dinlemeyi seçtim, Aman ne iyi ettim’’ mi diyecektir? Söyleyin... Bugün artık bambaşka bir İnci Tanesi olacak karşınızda... Yeniden doğup gözlerini açacak bu zalim dünyaya... Daha güçlü , daha cesur, daha umursamaz hayata... Dimdik duracak ayakta... Veda edebilecek önem derecesi tartışılır hatıralara... Gömebilecek o acı yüklü maziyi karanlık kuytulara... Ve dönüp bakmayacak yaşlı gözlerle ardına... Bundan sonra... Düşmeyecek boşluğa... Gerçekten YAŞAMANIN tadına varacak... Değerini bilenin yanında olacak... Ve hakettiği HUZUR’u sonunda bulacak... Ve bugün... İnci Tanesi adında masum bir kız çocuğu yeniden gözlerini açtı bu zalim dünyaya... Pamuk şeker eşliğinde gülümsüyor ardında bıraktıklarına... Çocuk ruhuna zarar verememişler ne de olsa... Ölene dek beraberinde olacak o çocuk ruh, her nereye giderse gitsin ,yanıbaşında... Ve gözlerinden süzülüverecek bir gün birkaç damla... İşte, o gün ... Akıtacak içinde kalan o UKDE’yi isyan ederek zamana... Geç kalınmış olsa da... Şiir seviyorsanız yüreğinize işleyecek şiirlerden oluşan bir kitap...Keyifle okumanız dileğiyle... http://www.dr.com.tr/00000,999,999/Ara/Tumgruplar/Tumkriterler/Tumformatlar/suskun+inci+tanesi
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © ilknur eyüboğlu özkan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |