Şiir, tarihten daha felsefidir ve daha yüksekte durur. -Aristoteles |
|
||||||||||
|
‘Aldığın şu hayat, /fena değildir, /üstü kalsın../nasılda yakışıyor şairinin diline.. güvercinleri Süreya’nın, bir o kadar uzak../Ölümü yakın kılan her sessizlikten.. kanatlarında okunan şiiri../Rumeli gibi yabansı..uçarı..ve dudakları arasında dumanlanan cigara’nın dokunduğu../kelimesiz diller.. Nerede kırılır../bu dilsizliği aşk’ın..Nerede benzer birbirine../hiç yaşanmamış..düşlerini öpen korunaklı binlerce geceden.. Yazıyorum../suskun kalmadan..Sen, yüzümü güneş’le yıkayan kadın../Okyanus teninde../Karaya oturan bir gecenin dilinde../Bana şarkılarını söyle../Gözlerin olsun, /Yüreğin olsun, /düşlerin olsun içinde../ve daha kadınsı halinle../Dudakların bir parça../Bir parçası ölüm../Bir parçası bende../.. Günce’den..(37)../Unutan kadınsın sen../Unutulmayacak olan../.. Ağlayan kadınsın sen, /Güldüğünde../ve biriken yağmurla teninde../Avuçlarıma bıraktığın su, /Kenarsız../Kırlangıç kaçıran gecede../Daha soyunuk bir düşle, /Daha giyinik, /Bir uykusuzluk üzerine../Sabahtan.. /Ağlayan kadınsın sen, /Öptüğünde, /Özlediğim yüreğini../Özlettiğin her gecede../Bu eksiklik bize fazla gelmez../Ağlatan kadınsın sen../Sen, yaman kadınsın..Birbiri üzerine yakılmış bir zamanın merdiven basamaklarına yazılan../Yağmurlu düşlerimle, kelimeleri küllerinden doğuran../.. Bekletmeyen bir yalnızlığın peşisıra../Ne zaman öldü kelimeler, /sahibinin dilinden.. /Ne zaman bu çığlıklar..bölündü gittiğinde.. /düşlerden.. /Unutan kadınsın sen.. /..Unutulmayacak olan../..ardımdan.. Günce’den..(38)../Ne düşündük../ne düşünmedik../belki de.. Sabahın gelişini bekleyen bir tabut duruyor caminin önünde../Çınar ağacının hemen altında..Naylon ile üzeri örtülmüş../Su damlacıklarında serçelerin duası.. /Suskun geçiyor gözler önünden..boynu bükük../Görerek ama, /düşünmeden belki../Neyi, ne kadar, ne zaman../Mahallenin berberi tıraş ediyor bir çocuğu.. /Mavi önlüğünde siyah saçları takılan../sahipsiz artık../düşerken yere..Üstü açık bardaklarla, çay taşıyor kahvenin çırağı../Yağmur altında..erimesini beklemeden şekerlerin../Pencerede sigarasını içiyor zamanın..Kalın gözlükleri ardından..gelen geçeni selamlayan bir beyamca../hayli ağır../Kendi cüssesinden../Çatı katında diğeri.. Yağmur oluğuna sığınan güvercinlere veriyor son bulgurları../dibindeki kavanozun../Düşünmeden../değil belki de hiçbirşeyi../..Sensiz..(Pi)/.. Günce’den..(39)../Nasıl rahatlasam../uyurken../Kollarındaki gecede.. Ne alsam, nereye baksam../Ya da bir kaçış mı daha çok../Sıkıldığım zamandan../ Koşarak çıktığım caddelerde../Vitrin sayıklamaları geçirirken../El değiştiren bir manavın, kimsesizliğine dokunarak tezgahından../Satanların hep değişse de, satılanların değişmediği gerçeğine kendimi inandırarak../Büyük bir alışveriş merkezinin../tam ortasında durarak..kendi dışımda bir ağırlık merkezi hesabına.. /fazlasıyla kafa tutarak../..Ne yapsam da../Nasıl rahatlasam diyerek../kendimden oldukça habersiz../Uyurken../Kollarında../.. Günce’den..(40)../2002 Aralık../Hazırlıksız bir gece../Kemancı kenarları.. Geceyi bekledim../Ve kapıma dayanmasını dostların../beklemedim oysa../ ’Gidiyoruz çabuk!’ demelerini../ansızın../Hazırlıksızdım..zamansız../İlk yarısına varmamıştı gece../her geceden kendini farklı kılan../Daha çok farkındaydı bizden.. Yelkovan ve akrebin sabırsızlığında terketti bizi bir sene../sevindik bir sene daha yaşlandığımıza../Umut olsun en azından../olmadığınca..Yıkıldı her yer../Duman ve toz kaplanan bir dağılmışlık../Göz açıp kapadık..ve alıştık hemen yeni zamana../.. Beklemeden../Peşime takılan bir suskunluğun..yorgun ayakizleri kaldı bana../Oysa herkes tamamdı../bir ben eksik../Düşünürken, yüzünde gülmeyi../Sesini.. Ellerini daha çok../Birbaşıma kemancı’da../..Böyle sessiz../Uzaktayken benden daha çok.. (Aralık 31/Kemancı)../.. Günce’den..(41)../Ne çabuk bugün../Ne çabuk yarın../Yağmurlu burası.. Hep ilk’ler zordur derler../İlk gün../İlk sabah../İlk iş zamanları../İlk hafta../İlk aşk../İlk ayrılık../Alışırsın../Bugünse..alışana kadar süren bir sessizlikti kentin sokakları../Kuşları bile uykudayken../ve yaprakları kımıldatmayan rüzgarında ağaçların../Yine yağmur, yine ezbere yağıyor ayın birine../Biri olduğunu ıslanan düşleriyle.. /Bilmeden../Açılmıyor gözlerim../Oysa dün..böyle değildim../Ne çabuk bugün oldu gecelerim..Ne çabuk yarın../..Ne çabuk ben../Senin../..
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Birkan ASKAN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |