Avukatlar da bir zamanlar çocuktular herhalde. -Charles Lamb |
|
||||||||||
|
Sensiz gelmediğin bir akşam yine bu akşam. Başka bir şehrin akşamı Şehir farklı yalnızlığın hangi şehre gitsem aynı. Hasretin nereye gitsem yüreğimde. Deniz kenarı soğuk, Sanki kar havası var. Ama buralara kar yağmaz ki yar Denize baktım, Ellerim cebimde, İzmir caddelerinde de seni düşündüm. Hayalin zembereği kuruldu. Ah şimdi olsan burada diye, diye yürüdüm Hava yine bu kadar soğuk olsa Vapurlara özenmesem. Kendi denizime baksam, Bütün şehri yürüyerek gezebilirim yanımda sen olsan. Ama yokluğun, öyle yorgunum. Yanımdan bir çift geçiyor. Allah tan hava karardı,gözlerimi kimse görmüyor. Her kes bana mı bakıyor. Bana mı öyle geliyor. Ah şimdi burada olsan. Mırıldandığım türkü senin, Sen bilmiyorsun. Şimdi yanımdan geçen kız çocuğu bana güldü. Bilmiyor oda kimseler gibi seni, Sensizliğimi, Seni yaşamak bu kadar zor olmamalı, Düşlerken gülen gözlerimi görmeli. O an öl desen ölecek kadar senin olan bir canın sahibi olduğumu bilmeli, Bunu bilmeli, hissetmelisin. Gözlerinde yıldızlar olmalı, Gülüşün İzmir’i, gülüşün bizi aydınlatmalı. Bir volkan patlamalı, İçten, sıcak, Bu soğuk gecede yanmalı,sönen ışığım. Ben yine sana aşığım. ELÇİN ORHAN 2002 İZMİR/KARŞIYAKA
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © ELCiN ORHAN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |