..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþama karþý sýmsýcak bir sevgi besliyorum... -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Estetik > El.Zem Hebiloðlu




3 Aralýk 2016
Barbie ve Kenlere  
hjdhujsh

El.Zem Hebiloðlu


bdbjkfjkdsbfhbhdksjhj


:ACAD:
Sossyal medya zehirlenmesi yaþýyorum. Düne kadar aklým da zihnim de çok karýþýktý ama artýk yazmadan duramayacaðým çünkü malesef tüm çabama raðmen sistemin parçasý olamadým hatta kýyýsýndan kenarýndan döndüm.

Sosyal medya hepimizi zehirledi arkadaþlar. Ýnsanlýk nerelere gidiyor böyle? Bizden sonraki neslin durumu daha fena. Nedense tüm bu görüntüleri Player filmindeki bir kesite benzetiyorum.

Ýnternet hayatýmýza girdiðinden beri herkesin beklentisi iyice deðiþti, artýk onsuz duramadýðýmýz gibi birkaç günlük aralarý diyet ya da oruç olarak görüyoruz. Ýnsanlar da robotlaþtý bence. Süs tablolarý gibi herkes.

Kýzlardan beklentiler var, nedir bunlar? En güzeli olsun, kim en güzelse benim gönlüm onda. Orada burada hep kýzlarý takip etmeler ama gnlük yaþamda centilmenlikten bahsederler,i geldiniz mi kapitalizmin oyununa? Öncelikle hiçbir sisteme karþý deðilim ama hiç bir sistemin oyuncaðý da deðilim, kendime has görüþlerim var. Her zaman sorgulamayý seçtim, beni biraz da farklý kýlan bu bence. Neyse, kapitalizmi suçlamadýðýma göre kýzlardan beklenen þeylere devam edebilirim. Sosyal medyada erkekler deðil hep kýzlar önerilir arkadaþlarým kýsmýnda (instagram gibi bir platformu düþünebiliriz). Bir kýzýn saçýndan týrnaðýna her þey yapýlý olacak, gözleri lens, burnu estetik, sürekli býçak altýna yatacak ki en güzeli olsun çünkü hiç birimizde tatmin duygusu geliþmemiþ. Duygu önemli deðil, görselliðe önem veririm kardeþim ben diyor malesef bir çok karþý cinsimiz. Bunu evlilik programlarýnda da apaçýk görebiliriz -orada durum daha vahim - Hayýr yani anlayamýyorum, 2 gün önce ölüp bitiyordun ne alakasýn demek istediðim çok insan var, hemen yeni birileri; adeta kumaþ gibi sürekli deðiþim... Ben deðiþim taraftarý biriyim ve bunu savunurum ama siz yanlýþ anladýnýz beni, deðiþim derken bunu kast etmemiþtim. Malesef günümüzde birçok insan için dýþý seni içi beni deyiþini uygun buluyorum, tabi bu benim kendime has düþüncem. Keþke insanlar diþiliði deðil kiþiliði ön planda tutsalar o zaman dünyaya barýþ egemen olabilirdi. Kýzlar üzerine oynanan büyük oyun bence, vakti çalýnýyor ve paçavra gibi bir kenara atýlabiliyor. Dikkat kýzlar! O zaman daha güzel olun siz de! (Oynadýðýnýz oyunun malesef hiçbir duygusallýðý yok, duygularýnýza hitap edeceðinizi düþünüyorsanýz yanýlýyorsunuz. )

Aa bu arada söylemeden edemeyeceðim çünkü sistem bu. Erkek bu yapar düþüncesi! Tabi yapabilirler, neden yapmasýnlar mesela sevdiklerine sahip çýkabilirler ya da gönlünü ortaya koyup sevdiði insaný gerçekten mutlu edebilirler -ki malesef sistem onlarý da deðiþtiriyor. Malesef herkes insanlýktan çýkýyor, malesef hepimiz yavaþ yavaþ yeniliyoruz bu gidiþle. Gerçekten içi boþaltýlmýþ barbie ya da ken'e dönmek zorunda mýyýz? Ne olur insanlýðýmýzdan ödün vermesek ne olur oynamasak duygularýmýzla, onlara sahip çýksak. Erkekler hakkýnda söyleyeceðim çok söz var ama onu belki sonraki yazýma saklayabilirim. Hepimizin durumu içler acýsý sistem için. Ýnsanlýðýný kaybetmeyip hala duygularýyla yaþayan insanlara da farklý etiketler yapýþtýrýyorlar, zayýf olduðunu idda ediyorlar malesef. Gerçekten sonumuz bu mu olmalý? Sanki internetten yemek seçiliyor ve yemeðin tadý bilmeden sadece görüntüsüyle karar veriyorlar. Sosyal medyada ortalýkta gezen çok kýz var orada burada erkekler takip ediyor, oysa günlük yaþamda takip edilseler korkup karakola gidebilirler. Hep en güzelini bulma derdindeler. Sevgili mahkumlar öyleyse size mutluluklar diliyorum ve çekiliyorum bu sistemden. Çünkü ben hep özgür kalacaðým ve bu özgürlüðümle gerçekten mutlu bir yaþam sürmek istiyorum, uçmak istiyorum artýk kanatlarýmý takýp.Birçoðu da wifiye zincirle baðlanmýþ rehineler adeta.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kafamdaki Herþey
Yedýgým Ictýgým Beným Olsun Sýze Tecrubelerýmý/gezýlerýmý Paylasayým
Karga Yavrusunu Kuzgun Görür
Güzel Sevmek
Andrea ve Aþk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Matrýx'in Gerçek Hikayesi... [Þiir]
Kaçýþ [Þiir]
Morfin [Þiir]
Seninle Heryere [Þiir]
Gözlerimi Kapattým [Þiir]
Sadakat [Þiir]
Çiçek Bahçesinde Sararan Çiçekler [Þiir]
Evren [Þiir]
Bir Þair Bozuntusu Ýçin Kendi Þiiri [Þiir]
Zürafalar [Þiir]


El.Zem Hebiloðlu kimdir?

Kýz usulca fýsýldadý papatyaya seni þimdiden çok özledim. . . Senin için en iyi þeyi yapýyorum seni dualarýmdan asla esirgemeyeceðim. . . Dualarýmda hep yaþa güzel insan. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Özgün


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © El.Zem Hebiloðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.