Prensiplerden hoşlanmam. Önyargıları yeğlerim. Daha içtenler. -Oscar Wilde |
|
||||||||||
|
Sosyal medya hepimizi zehirledi arkadaşlar. İnsanlık nerelere gidiyor böyle? Bizden sonraki neslin durumu daha fena. Nedense tüm bu görüntüleri Player filmindeki bir kesite benzetiyorum. İnternet hayatımıza girdiğinden beri herkesin beklentisi iyice değişti, artık onsuz duramadığımız gibi birkaç günlük araları diyet ya da oruç olarak görüyoruz. İnsanlar da robotlaştı bence. Süs tabloları gibi herkes. Kızlardan beklentiler var, nedir bunlar? En güzeli olsun, kim en güzelse benim gönlüm onda. Orada burada hep kızları takip etmeler ama gnlük yaşamda centilmenlikten bahsederler,i geldiniz mi kapitalizmin oyununa? Öncelikle hiçbir sisteme karşı değilim ama hiç bir sistemin oyuncağı da değilim, kendime has görüşlerim var. Her zaman sorgulamayı seçtim, beni biraz da farklı kılan bu bence. Neyse, kapitalizmi suçlamadığıma göre kızlardan beklenen şeylere devam edebilirim. Sosyal medyada erkekler değil hep kızlar önerilir arkadaşlarım kısmında (instagram gibi bir platformu düşünebiliriz). Bir kızın saçından tırnağına her şey yapılı olacak, gözleri lens, burnu estetik, sürekli bıçak altına yatacak ki en güzeli olsun çünkü hiç birimizde tatmin duygusu gelişmemiş. Duygu önemli değil, görselliğe önem veririm kardeşim ben diyor malesef bir çok karşı cinsimiz. Bunu evlilik programlarında da apaçık görebiliriz -orada durum daha vahim - Hayır yani anlayamıyorum, 2 gün önce ölüp bitiyordun ne alakasın demek istediğim çok insan var, hemen yeni birileri; adeta kumaş gibi sürekli değişim... Ben değişim taraftarı biriyim ve bunu savunurum ama siz yanlış anladınız beni, değişim derken bunu kast etmemiştim. Malesef günümüzde birçok insan için dışı seni içi beni deyişini uygun buluyorum, tabi bu benim kendime has düşüncem. Keşke insanlar dişiliği değil kişiliği ön planda tutsalar o zaman dünyaya barış egemen olabilirdi. Kızlar üzerine oynanan büyük oyun bence, vakti çalınıyor ve paçavra gibi bir kenara atılabiliyor. Dikkat kızlar! O zaman daha güzel olun siz de! (Oynadığınız oyunun malesef hiçbir duygusallığı yok, duygularınıza hitap edeceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. ) Aa bu arada söylemeden edemeyeceğim çünkü sistem bu. Erkek bu yapar düşüncesi! Tabi yapabilirler, neden yapmasınlar mesela sevdiklerine sahip çıkabilirler ya da gönlünü ortaya koyup sevdiği insanı gerçekten mutlu edebilirler -ki malesef sistem onları da değiştiriyor. Malesef herkes insanlıktan çıkıyor, malesef hepimiz yavaş yavaş yeniliyoruz bu gidişle. Gerçekten içi boşaltılmış barbie ya da ken'e dönmek zorunda mıyız? Ne olur insanlığımızdan ödün vermesek ne olur oynamasak duygularımızla, onlara sahip çıksak. Erkekler hakkında söyleyeceğim çok söz var ama onu belki sonraki yazıma saklayabilirim. Hepimizin durumu içler acısı sistem için. İnsanlığını kaybetmeyip hala duygularıyla yaşayan insanlara da farklı etiketler yapıştırıyorlar, zayıf olduğunu idda ediyorlar malesef. Gerçekten sonumuz bu mu olmalı? Sanki internetten yemek seçiliyor ve yemeğin tadı bilmeden sadece görüntüsüyle karar veriyorlar. Sosyal medyada ortalıkta gezen çok kız var orada burada erkekler takip ediyor, oysa günlük yaşamda takip edilseler korkup karakola gidebilirler. Hep en güzelini bulma derdindeler. Sevgili mahkumlar öyleyse size mutluluklar diliyorum ve çekiliyorum bu sistemden. Çünkü ben hep özgür kalacağım ve bu özgürlüğümle gerçekten mutlu bir yaşam sürmek istiyorum, uçmak istiyorum artık kanatlarımı takıp.Birçoğu da wifiye zincirle bağlanmış rehineler adeta.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © El.Zem Hebiloğlu, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |