Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur. -Atatürk |
|
||||||||||
|
GAZETECİ-YAZAR-ŞAİR İhsan İpek Cankurt, ''Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği'' başkanıdır. Diyarbakır'da bir çok etkinliğin yanında yılda 4 kez de 'Hevsel Eğitim Kültür Sanat Edebiyat ve Şiir Dergisi''ni de yayınlamaktadır. Hevsel Dergisi'nin 5.sayısında, aşağıdaki yazar ve şairlerimiz, karşılarındaki başlıkları kullanarak derginin sütunlarında yer almışlardır. İhsan İpek Cankurt;Günümüzde edebiyat ve sosyal medya etkileşimi, Hüseyin Acar;Unutursam kalbim kurusun (Şiir), Mehmet TanrıkuluİKüllerinden doğan bir tarih ''Zerzevan Kalesi'', Mehmet Şerif Cebe;İstanbul'dan Amid'e (Şiir), Veysi Fida;Dersaadetten Diyarbekir'e uzanan aşk ''Rüstempaşa ile Mihrimah Sultan'', İbrahim Şaşma;Dudaklarında kaldı (Şiir), Abdurrahman Taşın;Sevgil (Şiir)i, Hevsel Dergisi;Diyarbakır'dan İstanbul'a gönül elçimiz ''M.Tayyip Tanrıkulu'', Hasan Nadiroğlu;İkinci cennetim Diyarbekir'dir (Şiir), Toygar Merdan Toy;Aşkın öldürür (Şiir), Mustafa Uğurlu Arslan;Diyarbekir'den İstanbul'a uzanan çizgide edebi muhit olarak kıraathaneler, Şakir Diclehan;Necip Fazıl'ın gözünde Cahit Sıtkı Tarancı, Mehmet Tanrıkulu;Ötelerdeki ben (Şiir), Mehmet Şefik Korkusuz;Yaşayan değerlerimiz ''Mehmet Şefik Korkusuz'', Atilla Kaymaz;Böyle olmaz (Şiir), Süleyman Daşdağ;Yorgancı çırağı, Şeyhmus Demir;Güneş batana kadar (Şiir), Servan Erdinç;Yüzünü düşünürken (Şiir), Abdulkadir Arslanoğlu;Fatih Sultan Mehmet'in hocası Diyarbekir'li Molla Gürani, Cevat Yıldız;Filistin (Şiir), Mehmet Balca;Kaptan (Şiir), , Kasım Ertaş;Batılı seyyahların gözüyle 19.yüzyılda Diyarbakır, Ahmet Tanyıldız;Büyük şair Nabi Diyarbekir'de, Harun Tutuş;Gitme (Şiir), Mehmet Salih Erpolat;XVI.XVII.Yüzyıllarda Diyarbakır'da ki esnaf grupları ve meslekler, Hasan Hüsnü Almas;Ellerim ayaklarım ve gözlerim (Şiir), Hatip Yıldız;Osmanlı döneminde modern okullara öğretmen yetiştirmede Diyarbekir darulmuallimi'nin rolü, Aydın Ak;Güçlü yarınlar için kaliteli eğitim, Metin Şaşmaz;Senden habersiz (Şiir), Hülya Toprak;Ateşe verdim sözcükleri (Şiir). Sonuç olarak Hevsel Dergisi'nde okunacak çok güzel yazı ve şiirler var, güzel bir mizanpaja sahip olan Hevsel Dergisi ileride de çok ses getireceğe benziyor. Siz de Hevsel Dergisi'ni edinmek ve okumak veya yazı-şiir ileterek yayınlanmasını istiyorsanız, aşağıdaki bilgileri kullanabilirsiniz. İhsan İpek Hevsel Yazı ve Şiir Dergisi (68 Sayfa) Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği (DİYSAD) Elazığ Caddesi, Diyar Galeria İş Merkezi, Kat.1, No.108 Yenişehir-Diyarbakır Tel.0-535-5052520 E Postalar.diysad2100@gmail.com veya hevseldergisi@gmail.com
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © KERİM ÖZBEKLER, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |