Şiir, duyguların dilidir. -W. Winter |
|
||||||||||
|
Ayağıma batmasın diye parmak ucuyla yürürken hayal kırıklıkları arasında Şşş sessiz ol üstadım Yaralarını kim sarar sonra Sus yalnızlığında sararıp solsan da İnce hastalık derler varmazlar üzerine Sessiz ol yüreğim duyurursan ritmini Cürret bulur nakarat eklemek isterler sonra Sus yüreğim içine akıt ahını duyarlarsa Derviş olurlar sana Ne güzel mektepsin sen hayat Ne çok şey öğrettin görmedim senin gibi muallim Şiir yazmayı şair olmayı Kitaplardan değil senin ilhamından öğrendim Kalemi tutmayı, hüznü, göz yaşını, sessiz çığlıkları okumayı bil hassa senden öğredim... Meczupsun dediler, anlam veremediler tebessümlerime Oysa sadece kendimi kendimi gizlerdim... Ne olurdu duygularıma söz geçirmeyi de öğretseydin Hem öğretmiyorsun hem de çalışmadığım yerden soruyorsun darılıyorum doğrusu Ne çok boşluk var ruhumda Ne çok sızı... Ben tebessümü belledim oysa kendime setri vechi Hani azıcıkta olsa cesur olabilseydim hiç korkmadan yürürdüm duygularımın ardında İyi mi oldu böyle Sen hercaim oldun ben kolsuz kanatsız bir acizane Ne öğretmek istiyordun bana neyi öğrenemiyordum bir türlü Aynı yerden deşip deşip duruyorsun İş mi yaptığın yanıyorum... Ne yağmur damlası alıyor acımı ne bir damla göz yaşı Hangi dersten kaldım... Olur da bir gün toprak olursam Güller bitir üzerimde Eksik kalan her yanım tamamlansın onlarla...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Ümran AĞIRMAN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |