Öküzün rengini dışında, insanın rengini içinde ara. -Mevlânâ |
|
||||||||||
|
(Bana masumiyetimi geri kazandıran ablama) Ne kadar zordu onca geçen gün, Uzaklardan, öylesine yüklü ve ağırdı ki! Dinmiyordu bir türlü hasret, özlem Garaz ve ikrâh! Oysa bu son ikisi, bana göre değildi Ve fakat her gün avuçlarımdaydılar. Bütün olmuşlar, olanlar, ve olacaklar, Aklım ve kalbim arasında kalan kararsızlıklar Faili meçhul, insan yüklü bir gemide sıkışık Yaşadıklarımla düşüncelerim arasında üzgün Gidiyorlardı bir topaç gibi büyüyerek Velhasıl, Hiç bir günün dünden farkı yokken Bir haziran günüydü. Sevinçle hüznün en çok kenetlendiği gün, o gün, O günden önce ve sonra bir ömür geçip gitmişti Ayrılıktan vuslata. Hani yağmur yağar, sonra güneş açar Hava tertemiz, Hani gülüşü var ya semanın, yaylada yeşillik, Sohbeti Lilipar'da su, bir çay yanında Demli, içerken sofra başında Mest olur ya insan, işte öylesi bir anda Bir ışık gibi geldi dünyama Cahide sultan. Hoş geldin masumiyet, çocukluk ve neferi Olur mu olmaz mı demeden Güneşe sürdü ellerini Oh ne âlâ, ne kadar hafif! Çok şükür! Bak işte hatıralar karıştı yine, ses telleri dağlı Annemden kalan sevgi, verdiği ekmek, sarıyağlı Babamdan yansıyan zarafet, türküsünde gül bağı. Keşke dinlesem ah yeniden, kucaklasam Öpsem koklasam, okusam seni Unutsam seninle, olmadık bazı şeyleri Ve arasam yeni baştan gün içinde sevileri. Şimdi yan yana değiliz ama sen benim canım, Dünyalara bedel kızkardeşim, ablam, Annemden yine kalan nefes ve eksik yanım, Bundan sonra, al onu doğrular aleminden Ve beni sev annemin bıraktığı yerden, Sev beni Cahide sultan. St Malo, haziran 2022
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Sevgili Özbek , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |