..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Çocuklarýn eðitimi, zaman kazanmak için nasýl zaman yitireceðimizi bilmemiz gereken bir meslektir. -Rousseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýstanbul > Deniz Güney 2




23 Ekim 2001
Ýstanbul Güncesi  
DENIZ GUNEY

Deniz Güney 2


ozlenenler.. /


:BGJI:
Bu etleri saatleri gec pisen ulkede, dolgu disimi elime almis oturmaktayim. Yalniz olduguma mi,internet sitelerinden birinde okudugum kadin tanimlarindan hangisine girdigime karar veremedigime mi,Ladin'in zamansiz saldirisiyla boyunun ne kadar buyudugunu merak etmeme mi,velhasil hangi birine yanayim bende bilmiyorum.Ayrica disimin vidasinida kaybetti- gimi ancak bir saat sonra anlayabildim.Bu da ayrica dusunulecek bir durum...
Hava guzel olmasina karsin,usume karakterlerine girip koltugun balkona bakan kosesinde,uzerimde pijama,karsidaki yapay gole bakarak Istanbul send-
romlari yasiyorum.Hatta ayaklarimda zebra coraplarim var.Nedense?
Bu havalar cok bozdu beni..Gonlum iyiden iyiye Istan- bul'a kaymakta..Sanirim hafifmesrepligim tutmus olmali..Gozumun kiyisinda Istanbul...Sirket-i Hayriyye- de bir sicak sokak simiti ile kirmizi beyaz damali por- selen cay tabagina kurulmus bir sicak cay...Puslu bogaz..Simit kapmaya calisan oyuncu martilar... Aklimda sevgilinin neredelik boyutu soru isareti..
Nukleer yasayan bu ulkede yapay gollerde,ucan kaz- lar seyredilerek nasil ozlenirse Istanbul,benbir gom- lek fazladan ozluyorum iste..Burada sincaplari elinle besleyebilsende,ben islaha muhtac sokak kopekle- mize bile raziyim.Ustelik onlar mutevazi davranip Cicek pasajindaki Sampiyon'dan alinma kokorec artigi-na bile hayir demezken,buradakiler boyle seyleride bilmiyor.Yani butunsel olamiyorsun sincapla,kedi,ko- le..Yirmidort saat yasayan bu sehirde,benim herhangi bir katkim yok gezme ve eglence mevzuularina..Zira eglenmeyi bilmiyor buradaki insanlar..Nerde bizim Beyoglun'da "hobadey"'le baslayan turkulu barlarimiz Nerde pasajda akordion esliginde huzunlenen aksam- larimiz..Su gunlerde burada Hasan Mutlucan bile ozle- yebiliyor insan..
Hani hep ihtilaller gece yapilirdida,sabaha Canakkale Icinde turkusuyle uyanirdik radyolardan...Ben o zamanlar cocuktum ve Hasan Mutlucan'i kadrolu ihtilal turkucusu olarak dusunurdum.Sesinin cok yanik oldugunuda dusundugum olmamistir dersem yalan olur.
Sonra Gulhane Senlikleri vardi.Gulhanemiz vardi o zamanlar..Senlikler yapilirdi.Ben bogazima cok dus- kun oldugum icin genellikle gozleme ve tatli standlari daha cok ilgimi cekerdi.Bazen eve yalan soyleyerek sevgilisiyle bulusmaya gelmis kizlara ,sevgilisiyle oturdugu merdivenlerin hayattaki en guzel yer geldigi-ni dusunurdum.Gerci sevgilisinin tirnaklarinin ici kirli olurdu ama onemli degildi zaten kizinda ayakkabilari komsu kizdan emanet alinma oldugu icin biraz buyuk olurdu.Bu insanlarin sokakta ayak ustu seks yaptigi ulkede insan bakireligi ve "aloooo ailevar" yasaklarini ozluyor.Cocuklarin bilgisayarla buyuyup, uzay savasla- rina bir klavye uzakliginda oldugu bu yerde,ben birde eski cocuk filmlerimizi ozluyorum,siyah beyaz...Pazar gunleri heidi,donald amca ,voltron'larimiz vardi bizim! Genellikle yere yuzukoyun yatip seyrettigimiz .. Anneannemin beyaz peynirli domatesli sandviclerini isirirken,domatesin cekirdekli kismindan sular dam- lardi uzerime..Ya o zamanlar domatesler suluydu,yada benim agiz olculerim garipti bilmiyorum. Bahce sine- malarinda cekirdek citlerdik,sandalyeler kicimizi acitirdida ses cikarmazdik.Simdi DVD'lerimiz var dijital Ama Belgin Doruk ve Zeki Muren maalesef yok artik.. Neylersin...
Vay be!Bu havada dolgu disin dusmesi bana neler cagristirdi..Demek parmagim kopsa yada gozum ciksaydi,kimbilir neler yazacaktim?
Belki Sarachane'deki kemerlerin kullanilma nedenleri yada ucak kanatlarina neden alkol basildigi,veya Beyoglunun arka sokaklarini..
Her ne olursa olsun,ne kadar kirletilmis olsada orada yasadiginiz icin cok sanslisiniz.
Benim sarilipta guc alacagim Turk bayragindan baska hicbirseyim yok cunku..
Belki sizin de dolgu disiniz birgun duser kimbilir?



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Coco'ya...
Suda Resim Denemeleri
Mucver tadinda Newyork saldirisi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
olmeye durmak [Þiir]
Bugün [Þiir]
Itiraf [Þiir]
Kaldýrým Çiçeði [Þiir]
Anlaþýlmaz Þiir [Þiir]
Yabani Menekþe [Þiir]
gun sonerken [Þiir]
sen [Þiir]
Kaç Zamandýr... [Þiir]
Benim Ailem [Þiir]


Deniz Güney 2 kimdir?

Aslýnda pek yorum yapýlamayacak kadar duygusuz bir yazar. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Can Yücel, Refik Durbas, Selahattin Duman


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Deniz Güney 2, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.