Bilim şaşkınlıkla başlar. -Aristoteles |
|
||||||||||
|
Biz ki verilen aklı, gücü kullanamadık hayra, yorduk ziyana, heder etmeye ne kadar yeter acaba güçlüydük kelebekten, güçsüz düştük beraber olamayınca karıncadan. İyi konuşmayı bir şekilde öğrendik yoksa ne işe yarardık. boş konuşup, dolu boşatan olduk bir işi yapabilme gücümüzü bin mazeret üretmeye dönüştürdük. Para denilen illet girdi hayatımıza silahla bozulan mertlik kadar mertiz artık biz. Gurur duy insanoğlu kendinle Güçsün ...! koskocaman ozon tabakasını bile yırttın, zekisin....! koca dağları nasıl ateşe verdin, tutumlusun...! kısa, kısa her metre karede aynı evi yinede dikmeyi becerdin. Helâl olsun, e nihayetinde insanoğlusun... kısa zamana büyük sevdalar sıkıştırdık hissetmeden söyledik, böylelikle herkesi sevdik beklemeyi vakit kaybı görüp bekleyemediğimizi kaybetmeyi göze aldık, vakit ve nakdi eş değerledik, ama o çok değerli nakdimizi, vaktimizi başkalarının yalan hayatını izlemek için harcadık, aslında ne yaptığımızı hiç mi hiç anlamadık. Her şeyi kopyaladık, Yazıyı, Kitabı, Kaseti Koyunu, Emeği, ve hatta sevgiyi asıl bir sevda kopyalanmamış bir yürek çıka gelir mi? dedim, biri sesini yükseltmeden doğru sayılır mı? dedim ama herkes biraz ben kadar doğru herkes dünya kadar eğri. Ne mutlu insanoğluyum diyene..! Elçin ORHAN 18/07/2003
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © ELCiN ORHAN, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |