Materyalist bir dünyada yaşıyoruz, ve ben de materyalist bir kızım -Madonna |
|
||||||||||
|
Kaptırmıştı gönlünü bana İstediler verilmedim Kaçıralım dediler serilmedim ‘Olmaz’ dedim, ‘Ata bir söz bir’ Anam dedi ‘Kızım gönlün nerdedir?’ Dedim anam gönlüm gönlündedir Anam durdu, baktı baktı Gözlerimin dibine Ve o an tanıdı Gönlümün sahibini Gitti, konuştu babamla ‘Askere gitmemiş bir gence Verilir mi hiç bir taze’ Anam kırık anam mahzun Baktı gözüm içine ‘Kaç kızım, var git sevdiğine Adettir, töredir elbet verecek Baban seni gittiğinde’ Uçurdum haberin en güzelini Yüreği pare yarime Kuşluk vakti geldi Penceremin dibine Atıverdim bohçamı Kendimle birlikte Sonrası düğün dernek Koymadılar boynu bükük, Babamla anam geldiler düğünüme Gözlerim gök gök ‘Allah mesut etsin’ dedi babam Yevmiyeden artırdığı üç kuruşu takarken Sarılıverdim boynuna Hıçkırıktan boğum boğum ‘Göreceksin babam Mutlu olacağım hep Anam gibi, sen gibi Sevdiğimle birlikte’ Geçti aylar aradan Geldi vakti ayrılığın Yarim askere gidecek Günler karardı Gecelerse aydınlık mum ışığında Nameler dökülürken tel tel Cevaben yarimin mektubuna Gözlerimde yağıyordu Her satırın üstüne ‘Gel artık erim, yetti gayri hasretlik’ ‘Geleceğim’ diyordu ‘Az kaldı, vatan borcu bitecek Güzel günler gelecek’ Avunurken erim kokan mektuplarla Geçip gidiyordu günler Tam 20 gün kalmıştı gelişine Bir gün çeşme dönüşü Köyün meydanında Toplanmıştı ahali Meraklanıp vardım Komşuların yanına Neden öyle bakıyorlar bana Her kişi ağlamaklı İşte o an düştü bir ateş bağrıma Yıkılıverdim oracıkta köyün meydanına Beklerken güzel günleri Acı bir haber geldi Künyesiyle birlikte Bir de en son çekilen resmi Notu vardı ardında; Bakmaya kıyamadığım, koklamaya doyamadığım, 20 gün sonra yanındayım kısmetse Son kez çıkıyorum bugün, Cudi’nin dağına, Olur da dönemezsem... Ne olur, ne olur hakkını helal eyle...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Sevgi Yavuz, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |