"Gülün dikene katlanması onu güzel kokulu yaptı." -Mevlana |
|
||||||||||
|
ben karanlığıyım onların düşünürken değil ölümcül bir umarsızlık buluyorum her girişimde aralarına silahlarıma burun kıvırıyorlar çünkü kalmak istemez kimse bir yangının ortasında istemez kimse rüyalarının içinde buz gibi akan nehirleri bense yıldırımlar düşürüyorum uyuşuk uykularına elbet görmek istemez kimse elimde kor ateşlerle beni bakarken arkasına yanmakla başlamıştı yaşam adem bir balçıktı kara dillendi piştikçe büyür oldu her şey anlayamadık bize neyi fısıldadığını bir yangının ardından doğan genç ve diri ormanların şehrin kalabalağında kalakaldık göremedik yanıbaşımızdan geçen kendi cenazelerimizi tabutların içi çocuk patlak veren tomurcuk tabutların içi gün dönümleri yankısız tabutların içi bir göl kenarı kargısız içi tabutların ruhlarımızın derinliğinde kayıp bir yol serüveni tabutların dışı cam gam dolu tabutların içi seni anlamazlar kalbim hayatı bir kır gezmesi sananlar bağrına bir yafta bağlar seni cüzzamlı sayarlar incitirler kelimeleri kitaplara koyarlar ilklimlere hayıflanırlar koltuklarını sever büyük bir aşkla anarlar şimdi kollamak vakti dağların sessizliğini bir an için yaşayan dağların sezsizliğini yüzyıllardır genişleyip duran zamanın sesini elbet ahmak bilecek herkes gölgesine basmak isteyen insanı ışık alnından öpecek ruhunun gölgesini bulanı
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Engin Kahraman, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |