Dünya hiçbir padişaha kalmadı, sana da kalmayacaktır. -Nizamî |
|
||||||||||
|
Özlemek yürek çarpıntısı, Sonsuzluk gibi ilk öpüştüğüm havasında, Yaşamak seni, Cevabı bulunmayan bir sığınıştır günahlarıma, Sabahlardan gülümseyen yalnızlık, İhanet düşürürcesine zamana,dokunuşlarınla, Olgunlaştığım dudaklarıma, Çek çıkar beni şimdi keşkelerden, Çek çıkar aynaların tozlanmış yüzünden, Keşkelerle yüzleşmeden, Aynalara küsmeden, Çek çıkar beni bu kentin yüreğinden, Kimseler görmeden, Prospektüs yazalım papirüs yapraklarına, Kimseler bilmeden, Ve okuyalım zamana, Şu içimizi rüzgarlandıran hazana, Böyle mi geçecektik biz mevsimlerden, Böyle mi konuşacaktı sessizliğimiz, Ve aynalar böyle mi kırılacaktı, Böyle mi unutulacaktı gözlerimiz, Yazıyorum bunu hayat, Dur ve dinle, Kurşunum bitti,kılıcım kırık, Böyle mi tükenecekti sende özlemlerimiz, Büyüterek acıyla yalnızlık, Uzaklarda bir kent, Balkonda üşürken,ve düşünürken, Ve düşlerken uykularımda, Yağmura vuran sıcaklık, Yürüdü, Usul usul tırmandı sabaha, Kanatları grinin sevdası, Kentin en mutena arenasında, Hücrelerime yazılan aşkın hatırası, Ve çoğaldım ben, İçimde şantiye kedisi bakışları, Durdu böyle mi derken zamana, Erozyon titremesi,toprak kayması, Gecesizdi yüreğimde yaşadıkları, Kahvaltıda, Dudaklarıma dokunuşları, Karşı konulmaz tarafından, Dizlerimde uyuyakalışları, Ve özledim ben, Çok özledim o nafile haykırışları, Ve sen başkasın ya, Çek çıkar beni şimdi keşkelerden, Çek çıkar aynaların tozlanmış yüzünden, Keşkelerle yüzleşmeden, Aynalara küsmeden, Çek çıkar beni bu kentin yüreğinden, Kimseler görmeden, Prospektüs yazalım papirüs yapraklarına, Kimseler bilmeden...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Birkan ASKAN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |