En büyük mutluluk ve en büyük sıkıntı anlarında sanatçıya gereksinme duyarız. -Goethe |
|
||||||||||
|
Şimdi bir yalnızlık gibi hançerlendi zaman, Yüreğime,gitme vakti, Evet aslında, Belkide değil elbet aşk'a elveda, Sen, Ölene dek benimsin,anlıyormusun, Unutma beni, Çünkü sen, Herşeyimsin...diye bitecek bir mektubun ardından.. Yazıyorum yüreğim kırık acıya, Artık, Evimden uzaktayım, Yolların yönü bilinmezlik, Gölgelere boyanıyorum şafakta, Ve her gelen günün sabahında, Sorularla keşfedilen bir yüreğin, Ömrü yazılıyor geceden bir şiirlik, Ey yüreğinden aşkı okuduğum, Denizi özledim ben, Baktıkça betonların yeşilliğinden, Kuşların dilsizliğinden, Çok gerilerden belki de, Gölgelerin tuvalinden, Hiç tanışmamışken, Konuşmamışken, İçten içe, Bir giyotin kararsızlığını tartışırken, Taşınırken akşamların hüznünden, Yağmurlardan kaçarken, Hasta olup yatarken belki de, Belki de hep düşünürken, Denizi özledim ben, Peşisıra bir umudun ayrılık acısında, Ölmek şimdi çok erken, Düşlerin yamacında, Düşten kopuk bir aşk gibi, Bir başına daha yaşamak varken, Denizi özledim ben, Sil gözyaşlarını sevdiğim, Ağlama sen, Gökyüzümü nereye sakladın, Henüz gün daha bitmeden, Bilirsin bilmediğimi, Sanki hiç olmamış gibi, Neresinde bir çocuk olduk bu hayatın, Neresinde örülmüş bir cenazeden ayaklanan, Ardına düştük karanfil kokulu yalnızlıkların, Oysa ben uzaktayım evimden, Denize bakar ömrüm, Kıyısında ağlayan martıların dolaştığı, Yaşadıkça tadında, Akşamın gelişi gibi aniden, Silinir gider ayrılığa hüznüm, Saklandığı yerden el sallar gökyüzüm, Cebimde kağıt mendiller, Tamamlanmamış şiirler, Yüreğimi heyecan tutar, Bir sevdayı gezdirir kentte meydanlar, Sayıklar bir köşede ismini dilimden çalıp, Kapanır iki gözüm, Sabahlarım ağlar, Susar içimi kanat sesiyle dolduran kuşlar, Bir Aralık ikindisi, Denize düşer tutunduğum bulutlar, Oysa demek var ya sonunda, Ölmedik daha ey yüreğim, Yaşıyoruz, Ayrılık değil belkide ağırlığınca akşamlar, Kendi kendine sevda, Ve ömre kalan yalnızlık, Ufukta deniz, Kıyıya vuran aşk, Kapsamında hayat, Ne kadar yüklensende, Hepsi bir tadımlık....
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Birkan ASKAN, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |