Yaşamım boyunca, ondan birşey öğrenemeyeceğim kadar cahil bir adamla karşılaşmadım. -Galilei |
|
||||||||||
|
. 1. Ben yagmuru hiç beklemeyen bir sehirdim Sen bir aksamüstü habersizce geldin Bilmezdim yagmuru hiç Ama sen yagmur gibiydin.. Apansiz vuruyordu uykularda bakislarin Apansiz sirilsiklam oluyordum geçerken gözlerinden Yagmuru bilmeyen bir sehirdim ben Sokaklarimda beni böyle sevindiren Bir askin hikayesi yoktu.. Iste her sey bugün oldu Bir yaprak üsüyordu Uçmaya hazirlaniyordu bir kelebek, kanatsiz Içimde adsiz bir kadin agliyordu Bir gelincik soluyor Bir geyik ölüyordu.. Sen bana yagiyordun Ben sana çiçekler vaad ediyordum Ellerin binlerce vahsi menekse Dokunusun hayata gelmenin diger adiydi Sendin içimdeki ayla günesi tutup kaldiran Bir yemindin sen yagmur, Ölümü uykudan uyandiran.. Yagmur.. bu degil de neydi o zaman Neydi karanlik rüyalardan akip giden uçsuz aydinlik Insanin ruhuna degince acitan Acitan ölümlü geyiklerin ölümsüz asklarini Yagmur.. bu degil de neydi o zaman.. 2. Ben seni unutmak için ne yalanlar uydurdum Ne çok vurdu kiyilarima bilmezsin kirik kalpler, hayaller.. Ben seni unutmak için elimi benden çektim Gücüm olsaydi gidecektim Karanliga aydinliklar armagan edecektim Bir bahar gününe Bir gelincige Bir ölümün üstüne yeminler edecektim Yeminler edecektim yagmurun böylesine Böylesine bir günde inan ki gidecektim.. Artik gitmek için bir çift kanada ihtiyacim yok Basimi çeviriyorum bana uzanan ellerden Bir birakiyorum, bir daliyorum hayata öylesine Öylesine.. ne varsa yasanan senden baska Tutuyorum, sarsiyorum, uyusuyor ellerim Devamini susarak eksik kelimelerin Aciyi topluyorum takvim sayfalarindan Biksam da yoklugumun vaz geçilmez tadindan Biksam da içimde aglayip duran kadindan Kendime sarkilar yaziyorum yine de Kimseye vermiyorum eski defterlerimi.. 3. Ah yagmur ah, sen olmasaydin Sen olmasaydin Ben olmasaydim Ask olmasaydi.. Yoktu belki olanlar, belki hiç olmamisti Ne sen beni vurmustun, ne ben sana alinmis.. Yüregimdeki sehri kimler kimler acitmis.. Ne baharim vardi benim, ne bulut göklerimde Eriyordu bir sehir yagmurun gözlerinde.. Bir yildirim olsaydim üstüme düsecektim Bir rüya olsaydim hiç kimselere görünmeden, gidecektim.. Bir yalan olsaydi yeminlerim yürekleri karartan Üsümeseydim, gülmeseydim, kusmasaydim korkudan.. Eger ben de içi aciyan, dudaklari kuruyan, Karanlikta yolunu bulamayan.. Kisacasi Bir INSAN olmasaydim.. Toplayacagim valizler günahkar olmasaydi.. Bir dikiste içecektim avucumdaki zehri Güzel günün ardindan kopan deli zemheri Gibi azgin perisan yollardan geçecektim Avucumdaki zehri inan ki içecektim.. Yagmur baska yere yagiyor Baska yere düsüyor yildirimlar Bende yagmurlara sigmayan bir yürek var.. Sen bunu bilmiyorsun! Sen nasil bir yagmursun! Bakislarin içimde yanginlar çikariyor Ve sen içime isliyorsun bulanik bir su gibi.. Yagmur kapama gözlerini Yagmur yüregime yag Yagmur ellerimi ellerinin içine al, Kapama gözlerini.. Bana eller verildi dokunmam için sana Aglamakli gözler verildi, islak Bana sen gibi yakin Bana sel gibi yasak düsler verildi.. Iki kere ikinin dört olmadigi Ayin ve günesin hiç tutulmadigi bir yer verildi Bana bir ben verildi Bir de sen.. Bir de acilar verildi, çekmem için sen giderken.. 4. Ve ben koca bir sehir.. Ben bir nisan yüzügü Ben gelin olamamis genç kizlarin hiç açilmamis yüzüyüm.. Ben bir kör kuyu.. Ben bir kördügüm.. Ben bir... Gördügün gibiyim iste! Gözlerinin önünde öldürüyorum geceyi Gözlerinin önünde yüregime gökdelenler dikiyorum Batan güne karsi dar agaçlari dikiyorum gönlüme.. Sen bana çok uzak Sen bana çok yakin.. SEN baska sehirlerin kalbinde olmaliydin.. Ben sen olmasan bile gözlerini gördüm rüyalarimda Bir sigara külüne ve bir tatil gününe yeminler ettim Saçimi senin sevdigin gibi kestim sen görmesen de Sana ve ölüm üzerine dualar ettim Ve rüyalar gördüm ikimizin yerine Rüyalarda her seyimi bitirdim Sehri de yagmuru da yitirdim rüyalarimda.. Bir yagmura benzeyen gözlerini Bir senden uzaklarda ölmeyi Bir de INADINA GÜLMEYI unutmadim Sen de beni unutma.. Eylül 2001, ISTANBUL . Mükerrem Suna Varol .
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Merve Ek., 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |