"...öyküyü yazan bilge, beşinci ya da altıncı göbekten kral torunu olduğumu ortaya çıkaracak şekilde belirleyebilir soyumu." -Cervantes, Don Quijote |
|
||||||||||
|
Hani bir gün birini seversin ya deliler gibi Sonra ayrılır senden hiç sebep gözetmeden Sen de ardından gözyaşı dökersin ya için için Özlemeye başlarsın ya yavaş yavaş Sonra özlemlerine hakim olamazsın Huzursuzluk çöker içine, Bir gün gelir de yüreğin parçalanır özleminden Özlemle haykırdığını hissedersin Yüreğinin derinliklerinde Özlemlere haykırış olur çıkar barından Hani vardır ya özlemlere haykırış, Avazın çıktıgı kadar bağarırsın da Issız sahillerde duyan olmaz sesini Her gün seni alıp ta başka başka Bir yerlere götürür Suya hasret toprak gibi yüreğini Çatlatır parça parça eder de Yine de tükenmez özlemlerin Hani kışın ekinler nasıl baharın gelmesini özler de Üstlerindeki kar örtüsünün kalmasını ister ya Ve güneşe kavuşmayı özler ya İşte bitanem ben de seni öyle özlüyorum Hani nasıl ay hasret ise güneşe Işıklarını yakıyorsa her gece sabaha dek özlemle Ben de özlemle sana yanıyorum sana Özlemlere haykırıyorum Özlemlere
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Günay AKTAĞ, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |