Yaşamım boyunca, ondan birşey öğrenemeyeceğim kadar cahil bir adamla karşılaşmadım. -Galilei |
|
||||||||||
|
Ay yüzüme dokunduğunda çıplak ayaklarım suyla tanışsa güvenle sarsa bedenimi rüzgar Çocukluğumdan bir kalem çıkagelip tepesi karlı dağların bulunduğu güneşin kocaman güldüğü kuşların bulutlardan sıyrıldığı bir resim yapsa (Ancak bu kadar sevinirdim) Bir ayna bana gülümsese kızıl bir Eylül akşamı bakışlarım donup kalsa gökyüzünde ilk sigaram öksürtse beni ilk kazamda ölmesem kocaman bir çığlık durulsa bedenimde (Ancak bu kadar sevinirdim) Heraklatios'a sadakatimden aynı nehirde yıkanmadım iki kere ve senle ben çıkmak istemedik hiç nehir sürekli akarken içimizden Yıldızlı gökyüzüne baktığımda gözlerinin içine bakıyormışçasına bütün yıldızlar sadece bana ışıdı gece, nehir, sen... üstüme üstüme... kocaman bir düş gibi ısındı tüm gerçekliğim nehir sürekli aktı içimizden Bir kadının mahremiyetine ilk dokunduğumda mum ışığında dağılan hüzün önce kutsal bir masumiyete ışık çekildilçe terli ve nefes nefese günah dolu bir sevgiye dönüşürdü Karın usul usul zemine tutunmasına tanık olduğum ilk an ve büyüyüp de Taksim meydanında büyümüş aklımızla bir tipinin ortasında koşarak ve bağırarak "Sizi Sevmiyoruz" diye o ilk asilik hezeyanı o ilk dengesiz heyecan (Ancak bu kadar sevinirdim) Ve ancak o kadar üzülürdüm bütün ışığını çektiğinde benden Ölüm korkutmadı beni senin getmen kadar... Gitmelerin... nefesinden, teninden uzak Nehirde bir başınalık soğuk bir yalnızlık akıntısı Senden uzak... bir mektup yakınlığında bir nefes uzaklığında kaldığım o anlarda Ancak bu kadar ölürdüm
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Gökhan Yılmaz, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |