..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Bir klasik herkesin okumuş olmayı istediği ancak kimsenin okumayı istemediği eserdir. -Mark Twain
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Unutulamayan Dönemler > Ahmet Umut Aydemir

21 Kasım 2004
Yaşamak Sana Yakışmıyor  
Diyarbakır Loj. Des. Kom. 7 Kol Ordu Askeri Hapishanesine ayit bir anıdır...

Ahmet Umut Aydemir

sen artık benligimdesin, güneşsiz günlerle baktıgım akşamlarımdan dinledigim bir şarkı gibisin. Bir siğara molasında gördügüm gökyüzü, seni düşüne bilmek için kendime ayıra bilecegim beş dakikamın her saniyesindesin...

:BDFI:
Merhaba kadınım bir tanem. Zifiri bir karanlıkta bir dağ başında aldım mektubunu dün akşam. Bilirmisin şimdi ne kadar mutlu ne kadar aşk sarhoşuyum. bu dağ başı dedigim artık bu cezalar, karanlık hücrelerim gibi bu akşam, ellerimde senin sıcaklıgın, ellerimde senin satırların varken (çaresiz) bak nasılda yıkılıyor. Sen olunca karanlıklar ay-aydın daglar bükmüş belini seni bekliyor. sende ya çıkagel şimdi bastıgın her yeri yeşerten ayacıklarınla yada söyle ne olur. artık bu dağ başı, bu karanlık kalmasın hadi azarlayıp tüm engelleri aydınlıga çıkar benim için, tut ellerinden oğlumun yumuk-yumuk, baban birgün gelecek de ÖMÜRCAN'ım ağlamasın. Yani kadınım kuşlar uçuyorsa, koşuyorsa atlar, sürünüyorsa bir yılan ve nefes alıyorsa insanlar yaşamak sana yakışmıyor ne yazık sen başka seyler yapmalısın...

Acılara göğüs germek, gece yarısı sokaklara düşmek, insana özgü yaşamak kavga etmek, cansız bir resimden olmadık şeyler beklemek benim işim. Benim işim olur olmadık hüzünlenmek, bir yanım çoktan ölmüşken diyer yanımla yaşamaya ayak diremek. Hayatın akışında kaybolmak, taş olmak toprak olmak benim işim. Sen filizlenmelisin, öyle ya sen oğlumun annesisin, sen el değmemiş bir deliliksin benim için. şimdi hiçbir şey ne seni anlata bilecek kadar güçlü nede seni unuttura bilecek kadar güzel. İşte bu yüzden kadınım (çaresiz) kelimeler seni anlatamıyor. Türkçemde sana yakıştıra bildigim tek cümle. Sen başka şeyler yapmalısın. yaşamak sana yakışmıyor...

Hayat seninle daha güzeldi sanki, bütün güzellikler sen oldugun için oradaydı ve sevinçlerim (sayende kadım) herkes gibi alelade bir pazardan satın alınmış mutluluklardan cok uzaktı. Büyük sevmiştim, kendimden çok daha büyük. Hayatın benim için anlamı seninle yaşadıgım heyecen kadar çok, senin yoklugun da geriye kalan hiç kadar azdı ve ben (belkide en kötüsü) birgün sana hiç ulaşamayacagımı bilsem bile yinede yaşamalıydım. belki bir dağ başına kapatıp kendimi ömrümün geri kalan yıllarına küçük bir pencereden bakıp bu dünyaya geliş sebebimmiş gibi yazılarımda, şiirlerimde hep seni anlatmalıydım. Ben seni anlattıkca sana yapacak şey kalmamalıydı dikilip karşıma (güzelliğinin tavrıyla) şiirlerin beni eksik anlatmış demeliydin, hakkındı bu senin bense çaresiz sana hergün yeniden aşık olmalıydım.

Şimdilerde hergün birazdaha yenileyip güçlendigim kendimi, her gece biraz daha sana teslim ediyorum. geriye bir ben kalmıyor yaşanılacak dedimya bazen yaşamayı bile sana yakıştıramıyorum. sen artık benligimdesin, güneşsiz günlerle baktıgım akşamlarımdan dinledigim bir şarkı gibisin. Bir siğara molasında gördügüm gökyüzü, seni düşünebilmek için kendime ayıra bilecegim beş dakikamın her saniyesindesin. Bu dört duvar bu parmaklıklar ne işe yararki artık, benim dışarda bir karım bir oglum var belki üç adım volta atılmaz içinde hüçrelerimin sen yinede arkana bakmadan koşmalısın kadınım, çünkü benim aşkım senin koştuğun yere kadar.

Her acı, her hüzün biraz daha yaklaştırıyor beni sana. Başka bir şehrin gecesine yatıp senin sabahında buluyorum kendimi. Şimdi ise bana ceza vermeye çalışıyorlar. Giydigim o siyahlar seni bana unuttura bilirmi. Ellerim iki yanda yapışık, gökyüzüne bakmak yasakmış artık, ellerimdeki palaska izi seni bana unutturabilir mi. Seni bana unuttura bilirmi işkence, bu kirli çarşaf, bu bayat ekmek, soframdaki üç adet zeytin seni bana unutturabilir mi. Dünyadan yaşamdan umudumu kesip kendi derdime düşermiyim sen dururken, şimdi söyle kadınım yüksek sesle senin yoklugun varken bana ceza verebilirlermi.

^^ Bana o altı gününü anlat demiştin, al işte anlatıyorum ve senin için hissettigim herşeyi bu mektupla sonkez yazıyorum. benim için üzülme çünkü yazarlar içindeki kahramanlarla yaşarlar. Ayrılıklar, bedenler beyhudedir ONLAR yaşamanın bir yolunu bulurlar. Sende şimdi gidiyorsun... yada gittigini zandediyorsun. Bedenler yürüyor, sense içinden bir adım ilerleyemiyosun... ^^

.Eleştiriler & Yorumlar

:: Anlatım güzel.
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
30 Aralık 2004
Merhaba Sevgili Ahmet Umut Aydemir; Sevginizi, özleminizi ve diğer duygularınızı çok güzel dile getirmişsiniz.Anlatımınız güzel ve etkili.Yalnız birçok yerde yazım hatası var.Bunları düzeltireseniz, mükemmel bir yazı olacak.Sevgiyle kalın....Kâmuran Esen

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın unutulamayan dönemler kümesinde bulunan diğer yazıları...
Beni Gözlerinde Sakla
Siyah Kadın I
Siyah Kadın II

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Hoş Geldin
Sokak Lambası

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Koynuna (Al) Beni [Şiir]
Oyun [Şiir]
Git [Şiir]
Hırsız [Şiir]
Burda Yoksun Sen [Şiir]
Töğbesiz Töğbekar [Şiir]
Düşlerimdeki Yaramaz [Şiir]
Diyorum ki [Şiir]
Garip Bir Sevda [Şiir]

Ahmet Umut Aydemir kimdir?

Meslegimin dışında ugraşında bulundugum tek ESAS DURUŞ şiirin içinde sakladıgı herşey ve her yer için ilk cümlem BEN BURDAYIM yaşamın tadı kendi çizgimi aşabildigim yerde saklı ve şiir beni rutin monotonlugumdan çıkara bilen tek şarkı. . .

yazardan son gelenler

yazarın kütüphaneleri

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Ahmet Umut Aydemir, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.