Tarih, hiçbir zaman orada bulunmamış kişiler tarafından anlatılan hiçbir zaman olmamış olaylarla dolu bir yalan. -Santayana |
|
||||||||||
|
Aşk, hep gizlenir, o, hep masallarda, O, yağmur altında bir erkeğin gözyaşlarında Belki, güneşe doğru dönen papatyaların bakışlarında Belki, bir ağacın son bahara sunduğu her yaprakta Belki, bir kuşun şarkısında... Bir ananın sevgisi aşkı tanımlamaya yetmezken bazen Belki bir gitarın tellerinden dökülecek kadar basittir, o Belki bir alageyiğin aşkıdır en büyüğü, ama En küçüğü bile herşeyden cazip... Aşk, yazılan her mısranın, gözlerden süzülen her damlanın, Her notanın, her taşın, yaşanan her ‘an’ın altındaydı, biliyorum! O, en büyük, o, en yüce, o, en karşılıksız, En sevgi dolu, en güçlü, en sıcak, en, enn.. "en" sözcük oldu hep asırlarca yaşanan, ama Açıklanamayan ve ebediyyen açıklanamayacak olan… Ben, ‘aşk’ sözcüğünü yazarken, o, ‘ben’ sözcüğünde Aşkı, ‘ben’de ararken, o, ‘aşk’ sözcüğündeydi belki! Ama biliyorum, o, buralarda bir yerlerde Ben bunları yazarken, bir an olsun mısralarımdaydı... Romeo ve Juliet de ne ki benim aşkımın yanında Ben hayata aşığım, aşık! Hem de nasıl... Belki o da birgün beni sever diye bekliyorum Sever de, kapılarını açar diye, Doğaya, geldiğim yere, herkesin gideceği yere... Hayat bir cennet benim için O cennetse, cehennem sen olmayınca aşk! Hey aşk! Şimdi cenneti yaşamak için ayrılıyorum, Bekle beni, geleceğim geri, yada sen uğra bir ara… Gidiyorum, Senle elbet görüşürüz tüm yolların kesiştiği yerde Ama sakın ola, o zamana dek, bana hasret çektirmeye kalkma! Yoksa, seni hep hapsederim mısralarıma...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Sertunç Akdoğu, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |