"Hayranlığı o dereceye vardı ki; yere düştü ve kendinden geçti." -Fuzuli (Leyla ile Mecnun) |
|
||||||||||
|
ve – bir gün oldu nasıl olduysa ondan öncesi var mıydı yok muydu yokla var varmıydı yok muydu var mıydım vardan önce yoksa var mı var etti beni yoksa gözlerim oluşunca ben mi var ettim her şeyi yoksa bir kalp yarası gibi İç içe sıkışan mevsimler Ve kürenin külleri mi yoksa Al ladinin lambası ve halısıyla mı başladı her şey Bin bir masalla hani şu gözbebeklerini görmesem İnanmazdım hayata hani beni öpmesen o gece yarısında İnanmazdım rüyalara pılımı pırtımı yakar giderdim Yalnızlığımda ki yalnızlıklara ama sen son çığlığımı duymadın meydan meydan dolaşıyor hâlâ ne konacak bir yer buldu ne de korkusuz bir dal ve sal boşluklar sesimle dolup taşıyor hayatın tiyatrolarına oysa komedilerin hiç birini ben yazmadım – Ne de trajedilerini Toprağa Taşa yazılmış şeyler küs şimdi hafızalarına bak bu manzara sığmaz en derin mezara azı çok yaptılar çoğu az biz uyurken bir kenarda o yaz gölge de bitince biraz bitti bütün itirazlar her şeyimize göz koydular bir nazar boncuğumuz bile yoktu.... Yaşar Doğan / Lolan 10/02/05
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © yasar dogan, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |