Yaşam başlangıcı olmayan bir yolculuktur. -Victor Hugo |
|
||||||||||
|
Bir ıssız sahile kum olmuşum ben Sevdaya ermişim kendimden geçip Aşkın kemendine kul olmuşum ben….. . . Ferhatta dağları un ufak eden Keremde cesurca yangına giden Veyselde ağacı ezgiyle güden Aşkın bedenine kol olmuşum ben….. . . Üzerim kapanmış karla boranla Her yanım yıkılmış yağan yağmurla Çokça gizlenmişim kara çamurla Aşkın mabedine yol olmuşum ben….. . . Kumsallarca sığım ummanca derin Yangınca sıcağım rüzgarca serin Ne zaman kokusu özlense yarin Aşkın hasretine yel olmuşum ben….. . . Gülün muamması sorma nesinde Cevabı duymalı bülbül sesinde O bülbül hele bir halin desin de Aşkın davetine gel olmuşum ben….. . . Aklını unut bir fikriyse terket Yüreğe hapsolmuş o sırrı farket Hele birkaç asır ismini zikret Aşkın hallerine del olmuşum ben….. . . Caneşin adından heceler oyup Hecenin içinden mısralar soyup Şimdi mısraları şiire koyup Aşkın kelamına dil olmuşum ben…..
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © KeMaNcI^^....., 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |