Avukatlar da bir zamanlar çocuktular herhalde. -Charles Lamb |
|
||||||||||
|
hiç uğruna yaşanılmamış başka bir baharın içindeki o derin sessizlikte kıvrılan yalnızlık kadar sancılı ağrılarla uyanmak varken sabahları... anlamlara yüklenmesi bekleneler çoktan kendilerine bile küsmüş, hiç yalvarmadan kaç kere uçurumlardan düştünüz ki düşerken yalvarmayı seçtiniz. aktığını hissedersin bir an damarlarından akanın kan olduğunu; ama yanılgın pek geç olmaz ardından şüphelerin seni bırakırken ''yaşamak her zaman ince bir çizgiyle ayrılır ölümden'' derler kimileri... kimler o çizigiyi oyuncak etmiş yada onu kimler çizmiş hep bu sorularlamı yaşayacak bir mekanizmanın ardında yatan sır.. bunu sormaya ya gücün vardır yada yoktur ne kadar sorarsan o kadar uzaksın yalana ve yanlışa diyerek kaç defa doğrularımı üst üste sorguladım ben bile bilmiyorum. hayatın bir anlamınında sorular olduğunu öğrenmek sadece lise sıralarını aşındırmakla kimisine yeterde artar bile... kimse tahmin edemezdi gece uykularının arasında yalnızlığının seni kaldırıp sürekli düşündürmesinin sana vereceği büyük ziyanı ve anlarken daima acı çekmeyi... düşünmek ne kadar yorucu değil mi? düşünürken bir insan herşeyden özgürdür lafına katılmadan edemiyorum; ben hatta, hayattan bile özgür hissediyorum kendimi, sanki ölmüş gibi sessizz, ölmüş gibi yalnız ve bir o kadarda dedikleri gibi hafif bir beden üstündeyim sanki uçmaktan yorgunum kantlarımı her çırptığımda. herşeyden soyut olmak dediklerini yaşarsın biraz çekinerek ve de korkarak çünkü hiç soyut olmamışsın bugüne kadar diye kaç insan ayıplar seni, sen yinede sen olmaktan vazgeçme çünkü seni sen yapan herşeyde yine biraz sen varsın. birinden vazgeçersen makinanın dişlisinin; zaman seni de bir kurt gibi kemirir bir yanından, ta ki bütününü yok etmeye yeminli bir ağaç kurdunun koca bir çınara yaptığı acımasız saldırı gibi.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © uğur İNAL, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |