Düşmekten yükselme doğar. -Victor Hugo |
|
||||||||||
|
Göğsümün sol yanında inceden bir sızı İçim daralıyor boğuluyorum anne. Düşlerimde çocuklar ağlıyor, Demirden kuşlar ölüm kusuyor anne. Söyle bana anne Buralarda da demokrasi patlar mı? Çocuklar vurulunca özgür olur mu? Anneler yalan söyler mi? Hani, dünyamız maviydi..! Dünyaya açılan pencereden, Mavi yansımıyor anne... Pencereden yansıyan haberleri, Patlayan demokrasileri, Sevmiyorum anne. İçimden oynamak gelmiyor Bana artık oyuncak alma anne... Kapatalım pencereyi Parçalanmış bedenleri, Yoklukları, yıkıntıları, Yıkıntılar arsından sızan gözyaşlarını, Umarsızca eğlenebilen pa-parazitleri Görmeğe dayanamıyorum anne.. Her fırsatta; Büyüyünce ne olacaksın? Diye sorma anne.. Kapitalizmin kirli lüks yaşamları Kör etmiş insanları Onbinlerce çocuk ölürken dünyada, İnsanlar sustukça Ben çoktan büyüdüm anne. Irak'ın kent ve köylerinde, hergün Demokratikleştirilen bir evin enkazından Kadın ve çocuk cesetleri fışkırıyor. Ne çabuk kanıksadı insanlar Yoksa onlar insan değilmi anne.. Hâlâ yanıt bekliyorsa sıcak yüreğin Sahte özgürleştirilmeler, Ve kirli paylaşımlar adına Çocukların bedenlerini parçalayan, -düşlerini prangalayan Güdümlü demokrasileri vurmak için Yıldırım olacağım anne.. 06.Ekim 2004 Berlin İsrafil Yıldızkan
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © İsrafil Yıldızkan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |