Sanatçının işlevsel tanımı bilinci neşelendirmektir. -Max Eastman |
|
||||||||||
|
Bir kere okşamadın saçlarımı. Rüzgarın dudaklarına bıraktım Mimoza kokularını. Kıskanıyorum seni. Kaç sevgiliyle öpüyorsun tan yerini. Her gün inciler döktüm sularına Kaç dudağın izi kaldı gerdanında, Kaç. Ne zaman çıksam hisarlarına Keşfettim sanırdım. Avuçlarımda şekillenirdi yedi tepen. Sevdiklerimin kanları,gözümün yaşları karıştı Mitolojik kalıntılarına. Sana tarih yazdık Sana türkü yaktık Sana şiir okuduk Sana rüya biriktirdik naftalin kokulu sandıklarda. Kıskanıyorum sendeki mağrurluğu Hey koca şehir Hey vampir Hey Afrodit Kaç sevgili kucağında izliyorsun gün batımlarını Kaç fidanın gözleri saklı topraklarında Kaç kadın baş koyuyor dokunamadığım göğsüne. Seni biz sevdik biz. Uğruna ölecek kadar. O kadar çok sevdik ki Kendimizi İstanbul sandık. Ben senin lotus çiçeğindim Çöp kokan sokaklarında Bir kere koklamadın, çöpçülerin ellerini . Kapat bacaklarını hain bir göz var üstünde. Yatma öyle sere serpe ey güzelim Ey sevgilim Ey onurum. Parsel parsel satıyorlar Bekaretini. Kalk artık uyan. Yürü çocukların peşinden Kendin için, bizim için Bu halkın onuru için Sana türkü söylüyor çocuklarımız Varoşlardan. Seni biz sevdik biz. Ümraniyede, gültepede, Seni biz sevdik yarin yanağı gibi. Kıskanıyorum seni Kapat gözlerini Bir tek ben seyredeyim bütün mavilerini Ben senin lapiska saçlı kızındım Ey İstanbul Sev beni 14/04/2006
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © güler ataş, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |