İnsan kendini bilmeli. Gerçeği keşfetmeye yaramasa da, yaşamayı öğretiyor. Ve bundan daha güzel birşey yok. -Pascal |
|
||||||||||
|
ŞEHRİN KAYA KALPLİ KUPA KIZI NEFESİNİ BEDENİME ÜFÜRÜP ÖMRÜMDEN ÖMÜR ALDIN L / özlemişim açken sigara içmeyi içip/ve kahve bulanıklığını /tüttürmeyi hüzün şarap gibi ayık bırakmıyor üç günüm kaldı gitmek için sonra hicri yaşlanacağım matarama su koymadan geliyorum /serabın yeter/ bekle sen mor elbiseli kadın gözlerinde firkatin kamçılı izleri var adını unutmak için balyoz indir düşlerime ellerin dert görmesin güneş ne zaman saltanatını kutladı ki içimde E / önceleri gemiler tüter gelirdi ruhsatsız yolcusu olmak istediğim bilmedim prangalar vurulacağını yosun tutmuş limanlarda ayağıma falakaya başlıyor şehrin şakisi deniz feneri zaman ayrılığı yavaş yavaş emziriyor istasyon bekliyor suskunluğumu ada yolcusu kalmasın ellerimle ilan ediyorum Y / yalan değil benim işçi bedenim saçına direnişim bir kibrit çöpünde yanıp gözlerimi toprağa bırakışım. kanımı kanına cilveli katışım suyu yakan ateştir ayn şin ve kaf rengi nedir? kimse bilmez lacivert mor değildir en uzun gece kimdir? gözlerin hangi davayı güdüyor kimi avuçlarında saklıyorsun kaç yıldızın çobanısın uza boyu boyuna kollarıma sen kalıcı sevinçler doğur yatağıma zaman peyda olmadan ayrılığa L / serseri duruşu var ikindinin gün yoruldu taşımaktan cenazeyi bu pusula güneye çölün güneşine iz sızı damlıyor ululardan aynaya bakınca gözlerim kırılıyor bırakalım Afrodit n/Efes/te kalsın Mısır Cleopatra’nın şehir martıların yari olsun ben kızıl renkli sonbaharlara göçüyorum Süleyman’ın rüzgarı uçursun beni sen güneyime iniyorsun ada gümüş bir yakamoz dalgalara ışıyan yansıyan bir hüzündür sesim su birikintisi ışığın gölgesi indiği kaldırımlarda kaçıncı sardunyasın akmayan sularda beyaz yaş/a/maklı nymphea merhaba A / gece hüzün doğururken şehrin taş kalplisi nefesini bedenime üfürüp ömrümden gün aldın ‘Oysa en güzel cümlelerim senindi Yazgımı ellere verene değin’ rızkımı toplamadan kalktım su yatağımdan rahmet yağıyordu toprağa bu sabah fakir uyandı gözlerim yoksun o/dam/da gitme gitme/m Mehmet Türkmen
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © mehmet türkmen, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |