..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
"Ne elbiseler gördüm, içinde adam yok, ne adamlar gördüm sırtında elbise yok." -Mevlana
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > İdris Karagöz

16 Şubat 2007
Hayat Denklemi  
İdris Karagöz
Kendi içimde yargılarımdan kaynaklı kendimle gündelik ve güncellik analizi sadece hissiyat

:AGCF:
Dün, bugün, yarın kısacası hergün:Ben rüzgarları tutsam diye düşünürken, rüzgarlarla savruluyorum.Gerçekten kaçıp, olmadık hayaller düşlüyorum...
Ya hayal gerçek,gerçek hayal, rüyalar hayatın ta kendisiyse..?
Ya bur kurgu, yada ödünç bir yaşamsa, kime sığınmalı, kimin şefkatini istemeli, kimin gözü ile görmeliyim?
Görmeliyim,görmelimiyim...?
Görebilir mi insan görünmeyeni?Koşup yakalayabilir mi geçen zamanı, yada yaşayabilir mi yitip giden gençliği tekrardan?
Hissedebilir mi insan hayatı?Tüm doğruları bir kenara koyup,bir yanlışa eşitlesen denklem kurulur mu ?Yanlışlar mıdır doğruları götüren, yoksa yanlışlar mıdır bize doğruları getiren.Kaçıncı dereceden kaç bilinmeyeni var eğer denklemse hayat...Hayat bir denklem mi?Biz hangi bilinmeyeniyiz bu differansiyelin.Benim bilinmem çözüm olacak mı cevabı bulmaya?
Bunca yıl saklandım, çocukca düşler arkasına ve her akşam güneşin batışında, hüznümün yansımasını seyrederek.Neden ve niçin kendimden kaçtım?
Bırakmalı mıyım, zamana tutsak olmuş ruhumu özgür?
Her gün tekrar, yeniden doğar mı insan güneş gibi...?
Hayır mı?
Peki o zaman neden yaşıyor ölüler.Ölen bir çok kişi, yaşamayı haketse, yada yaşayanlar ölümü hak etse, ikinci bir şans verebilirmisin onlara sen?
Ben yaşayan bir ölü gibi olmaktansa, ölünce sonsuza kadar yaşamayı dilerim...Bunun sırrı ne ki?
İçinde saklı cümlenin, sevgi ve ...
...

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

İdris Karagöz kimdir?

Şu an değil de kendimi tam bir yazar gibi hissettiğimde. . .

Etkilendiği Yazarlar:
Necip Fazıl Kısakürek

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © İdris Karagöz, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.