Olgular görmezden gelindikleri için var olmaya son vermiyorlar. -Huxley |
|
||||||||||
|
Sedir ağaçları arasından kıvrıla kıvrıla giden trene el sallayan çocuklara selam sarkıttım şiir antolojisi attım, rozetim ay armalı rüzgâr nereden eserse essin, uzat yüreğini ruh kardeşliğime inan, semahla gel seni de kucaklayacak bir el var içimde. Bir bilsen ay yüceliğini tura yüzünü sever duyardın susan zamanın sesini karşına çıkardı düş serdiğin yollar. Geceleri ateşböceği yakalayan ıslığı ay yamaçlı çocuk ne zaman hilal görse uğur getireceğini sanır, amentü okur el açardı, küçük beyaz avuçlar. Üzerine yeryuvarın gölgesi düşse, tutulsa ay torbaya girdi, yardım istiyor bilirdi dede tüfeğini göğe uzatır teneke çalardı köylü çocuk. Erciyesliyi süzüyor mahmur bakışlı ay. Ali Akdemir 14.1.2005 Kayseri
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Ali Akdemir, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |