Gerçeği arayan bir insan, öncelikle her şeyden gücü yettiğince kuşku duymalıdır. -Descartes |
|
||||||||||
|
Çocukken hiçbir zaman birinin ziline basıp ta kaçmadım, kaçamadım oysaki ben. Hep uzak durmaya çalıştım kendimce çocuksu günahlardan. Dolayısıyla hiç bir zaman da tadamadım o zafer sarhoşluğunu. Şimdi ise; durum pek farklı değil çocukluğumdan… Vaktiyle o zillerine basamadığım kapılar yine karşımdalar, yine kapalılar… Ve ben hala daha basamıyorum zillerine… Nereden bilebilirdim ki o çocuk aklımla kendi kendime koyduğum tabuların bir gün karşıma gönül kapıları olarak çıkacağını… Anlamsız bir mücadele içinde aklımla gönlüm; günah mı yoksa sevap mı olup olmadığının kararının arasındaki ince çizgide dengede durmaya çalışıyorum. Sevginin karşısında neden bir denge çabasındayım hala anlayabilmiş değilim. Düşünmeye ne gerek var ki günah mı yoksa sevap mı olduğunun üzerine… En azılı günahlara boğazına kadar batmış bu dünyada, olacaksa insanın aşk gibi günahı olmalı aslında… Olacaksa insanın aşk gibi ayıbı olmalı… Ferhat MEHMETOĞLU 15.08.2007
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Ferhat MEHMETOĞLU, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |