Yaşam başlangıcı olmayan bir yolculuktur. -Victor Hugo |
|
||||||||||
|
Gece gündüz deniz mövsüm bölgeler Şimal cenub qerb de şerq de senindir Ulduz güneş külek bulud kölgeler İnsanlığın varı yoxu senindir İlham verer Ispartanın gülleri Sevdalıdır Anadolu elleri Qulağımda Şam Dağının yolları Canım yurdum bağçam bağım senindir Yanıq türkü çaldır üreyim yansın Her lehçeden beste beste ses ansın Sen Temelsen Berivansın Hesensen Türkü Kürdü solu sağı senindir Her naxışdan varlığımın elacı Bu ayrılıq bu hüsumə t ne acı Dünya fani biz menzilde kiraçı Sina çölü Hira Dağı senindir Sonsuzluğa yetişecek söz söyle Eşq zövqüyle ibret söyle az söyle Hal diliyle sinelere yaz söyle Gözel neslin qızıl çağı senindir Yetdi artıq sedd çekeyin havaya Baş qoyağın iztirablı davaya Qanad taxıb taxt qurağın ovaya Göy qübbenin al bayrağı senindir Eşğin ile catdım qırx beş yaşına Çaşdım qaldım bu delinin işine Mövlanadan hisse qatdım aşıma Xoş simanın her nefesi senindir Ömer Ekinci Micingirt Merhaba Ömer Bey.Şiirinizi azericeye çevrim yaptım. Çok güzel bir şiir.Azericeye de cok güzel seslendi. Arkadaşlarıma da okudum cok beğendiler. Cani gönülden kutlarım. Şiiri isterseniz sayfanıza asa bilersiniz azeri türkcesiyle Gulnare Leman / Azerbaycan www.omerekincimicingirt.com Gulnare Leman Hanımefendiye teşekür eder saygılar sunarım... Senindir Gece gündüz deniz mevsim bölgeler Kuzey güney batı doğu senindir Yıldız güneş rüzgar bulut gölgeler İnsanlığın varı yoğu senindir İlham kokar Isparta’nın gülleri Sevdalıdır Anadolum illeri Kulağımda Çam Dağı’nın yolları Canım yurdum bahçe bağı senindir Yanık türkü yüreğime ver yansın Her lehçeden beste beste boyansın Sen Temelsin Berivansın Hasansın Türkü Kürdü solu sağı senindir Her desenden varlığımın ilacı Bu ayrılık bu husumet ne acı Dünya fani biz menzilde kiracı Sina çölü Hira Dağı senindir Sonsuzluğa götürecek söz söyle Aşk zevkiyle ibret söyle az söyle Hal diliyle sinelere yaz söyle Altın neslin altın çağı senindir Yetti artık set çekelim hevaya Baş koyalım ızdıraplı davaya Kanat takıp taht kuralım ovaya Gök kubbenin al sancağı senindir Kırk beş sene düştüm aşkın peşine Şaştım kaldım bu delinin işine Mevlana’dan hisse kattım aşıma Hoş görünün her soluğu senindir 02.06.08 Bursa Ömer Ekinci Micingirt
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Ömer Ekinci Micingirt, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |