Ama gene de dünya dönüyor! -Galilei |
|
||||||||||
|
Başakları yağmur fukarası bir kıtlığım Barut kokusunda bereket biriktirdim Öykümde,kendime savaşçı dağlı bir kabilim Ve geleceğimi dört yapraklı yoncadan bilirim Göçebeyim..! Yamalı sevdalarım Her iklime derin yara Her mevsime saklı kara çalarım Acılı gözlerle bakma öyle! Duvarsız olmak, Duyarsız olmaktan iyi değil mi? Tırpana durmayan harmansız bir ağıdım Çobansız koyunlara türkümü ezberlettim Bıçak ağzı kesik yara, yurtsuz göçebeliğim Nereye konsam, ömürsüz kırlangıçlara dönerim Göçebeyim Zamana diyetsizim Düşlere yelkensiz Sınırlı bir bahara yolculuğum. Öyle alaycı bakma! Alansız olmak Allah’sız olmaktan iyi değil mi? Hüznün sularında gelinciklere benzer kırgınlığım Dokunmadan sev, bin filizle geri dönerim Bir Fatiha menekşesi düşür cemreme Mimozalar uzak-yakın gel-git lerde arkadaşım Göçebeyim Kilitli hayallerim Nasırlı ellerim var Sahipsiz toprakların Pusulasız evrimindeyim Öyle anlamsız bakma! Yersiz olmak, Yârsız olmaktan iyi değil mi? Son söz; -Bu bir eglog şiiri değil- -Bende pedagog değilim- Olabildiğin kadar anlarsın! Faik DANIŞMAN
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © faik danışman, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |