Bir kimse, neden oltasını, içinde tek bir balık olmadığını bildiği bir göle sarkıtır? -Adalet Ağaoğlu |
|
||||||||||
|
süslü geceleri, dolup boşalan uğruna kaldırılan kadehleri nerde uyandığını bilmediğin sabahları anlat. ben sevdalarımı anlatayım sana uykusuz gecelerimi kâbuslarımı dumanıyla hayalini çizdiğim siluetini anlatayım. kalemime zift çektiğim ilaç niyetine içtiğim zehir zemberek sözlerini kağıtlarıma dökülen gözyaşlarımı seni sensiz yaşamayı susamışlığımı anlatayım. sen oyunlarını anlat maskeler arkasından sahte gülüşlerini,timsah gözyaşlarını anlat. vurdumduymaz yaşantını yaşamın hafife alınmış versiyonlarını ben hayatı anlatayım sana emeği, alın terini helalinden yemeyi. yaşanmışlığı, horlanmayı itilip kakılmayı, kayırmacılığı anlatayım. gereksiz, yetersiz , riyakar insanların nasıl bu düzende yer sahibi olduğunu yükseldikçe nasıl küçüldüklerini haketmeyenlere verilen değeri anlatayım. çalışmadan, haketmeden almamayı öğrendik biz sevmeden ağlamamayı zift akıttık, katran akıttık yüreğimize ağlamayı silmiştik sözlükten ta ki aşık olana kadar ta ki sevene kadar. bir dal kırılır gövdesinden, bir canlı yatar ölüm uykusuna ağlarsın merhamet duygusu değildir sadece gözyaşını döktüren hep yanımda olacak sandığın değerlerin avucundan kayma korkusudur kahrolası, kör olası yalnızlık duygusudur gözyaşların ona duyduğun muhabbettir, sevgidir. ağlamak için hasret yetiyor bana yok olması gerekmiyor sevdiklerimin varlığında yokluğunu çekiyorum zaten ölüm nedir ki hasretimin yanında o gelir bir kere, ben bin kere ölürüm severken. iyisimi herkes bildiğini anlatsın sen gülüşlerini anlat, ben ağlamayı sen zevklerini anlat, ben çıldırmayı varlıkta yokluk çekmeyi anlatayım sana bir ses mesafesi kadar, bir parmak ucu kadar hatta kalbinin atışları kadar yakınken sana dokunamamanın acısını anlatayım.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © selahattin arslan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |