Gençliğinde müzik öğrenen, felsefeyi daha iyi anlar. -Platon |
|
||||||||||
|
Nefes bitiy,derya bitmiy ağabey Aşkın şarabını tas tas içesin Karnın şişiy,şişe bitmiy ağabey Başımda bir sevda,get deyim getmiy Başımdan savmıya takatim yetmiy Bana yaptığını gavurlar etmiy Gece oluy,uyku tutmuy ağabey Künde gelir yar kapından geçerim Hara gedim,çaresizim,naçarım Hayal kurar daldan dala uçarım Lal oldu dillerim ötmüy ağabey Laflarını yağa,bala bandırıy İki hanek ediy beni kandırıy Oyun oynuy,yüreğimi yandırıy Yalan sölüy,kimse yutmuy,ağabey Bir çileye düştüm,heç iflah olmuym Yönümü şaşırdım,yolumu bilmiym Yanmaya alıştım,gözümü silmiym İçim yanıy duman tütmüy ağabey Ardından getmiye derman kalmadı Kavuşmak arzumdu,nasip olmadı Eyle bir maraz ki şifa bulmadı Sanıymkine kalbim atmıy ağabey Şeyle dim,beyle dim,sözüme gelmiy Birisini biliy,birini bilmiy Cızgıdan çıkalı,nasihat almıy Masal okuy,söze yatmıy ağabey Denizi,deryayı dışta sanırdım Kanadı yalınız kuşta sanırdım Yıldızı,Güneşi boşta sanırdım Bu işlere aklım yetmıy ağabey Hasret defterini,yazan yazana Külleri savrulup tozan tozana Feleğe darılıp kızan kızana Hadi kaderine çatmıy ağabey Antep Ağzı ile yazılmış bir şiir Hara:Nereye Künde:Günde,her gün Get:git Heç:hiç Kölge:Gölge Hanek: Söz Sanıymkine: Sanıyorum ki
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © abdulhadi, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |