Mektubum sanırım fazla uzun oldu, çünkü daha kısa yazmak için yeterince vaktim yoktu. -Pascal |
|
||||||||||
|
Bir, üç, beşli biçimler benimki Alışmışım kaleme yazıyorum işte Harf harf ölçüyorum derinliğimi Vakitten bihaberim, mevsim değişiyor Kar basıyor ön bahçemi! Bazen İzliyorum beyazın hafifliğini Üşümeden soluyorum havanın ağırlığını Doyumsuzdur izlemesi hayatın erimesini Akıyor zaman, şimdi can olur biçem Ürkmüşüm doğmaktan gene yaşıyorum Dörtlü algılar boğmuş her devinimde beni Yadırgamışım sözcükleri yine yazıyorum Dibe vardığımda anladım yetersizliğini Yalnızlığım inletiyor kalemimi Yağmur dur durak bilmiyor Saplanıp kaldım fikrimin orta yerine Serinliğine sarıldım hafiften ıslaklığımın Seyri başkadır toprağın bulamaç oluşunu Suları yükseliyor zihnimin, çırpınıyorum işte Birkaç biçemden sonra duruldum Bir pişmanlıktır tutturdum, yazıyorum Her devinim koşulsuzdur bu vakitten sonra Yürümek bile istem dışıdır artık Üç beş sayfadan sonra ahlak çığırından çıkar Dişiliğini taciz ederim gayri düzenin Birkaç taze fidanım vardı ön bahçemde Kar sularını emerek boşaldılar yeşile Çamura gömülmüş sapları daha derine vardılar Yağmur gecikince kavruldu kurak toprak Birkaç damla değse inim inim inler Her nasıl olmuşsa korumuş körpeliğini yosma İki sevgili kavuşmalarını çığlıklarla kutlar Çıplaklığını başaklarla örter toprak Sevgilisini uğurlar güneş görününce Bize inattır vedaları bile Bulaşmışım hayata yaşıyorum işte Birkaç farklı akışıdır bilincimin Alışmışım kaleme susuyorum işte Satır satır akıyorum beynimden Zamandan habersizim; Mevsim değişiyor Kar’a hasret, direniyor ön bahçem Emecek beyazın göğsünden Yokluğunda yağmurun Rüzgarla haber salar uzaklara Okudum her esinti de deli sevdalar Bir pişmanlıktır tutturdum, karalıyorum Şartlı bir dizi eylemden sonra Uyku bile mekanik haldedir Üç beş sayfadan sonra ahlak dibe vurmuştur Dişiliğine sarkarım her satırbaşında
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © yusuf hatay, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |