Aşk eski bir masaldır ama her zaman yepyenidir. -Heine |
|
||||||||||
|
Karaköy’de sahipsiz adımlarım ve ben Gri duvarların arasından denize koşarım Çiçekler; kimselere görünmezler Ahir zamanlardan hikayeler birikir Kaldırım aşkları ve düş kıyımları Bir kadın koşaradım giderken Kırmızı pabucunun tekini düşürür caddeye Dükkanlardan meraklı bakışlar Dükkanlardan eksik hayatların arzu büyüten çığlıkları yükselir Tramvay için alınıp unutulmuş bir biletim ben Kim bilir hangi sebepten kullanılmamış Buruşmuş, kıvrımlarından özür dilenmeyen Birilerinin cebinde hikaye olmayı bekleyen Karaköy’de sahipsiz adımlarım ve ben Esnaf lokantalarından yükselen yalnızlık kokusu Tünelden şehre oluk gibi akan yoksulluk Bir de göçmen kuşlara söylenen türküler Etrafımızı yarıp geçer Neye darıldın bu kadar soysuz gözlerim? Şehre bakıp kanayacak ne var? Yalnız duvarların dökülmüş sıvası, sen Erken açılan ucuz birahanelerin süprüntü efkarı, sen Kıyıda balık tutan, köprü altında sevişen, banKlarda uyku peydahlayan Keskin bakışlı adamların hüznü sen Hayatı akıtıp sonsuz yapan kudret Bizi en dipten alıp göğe vuran tahtına yenik iktidar, sen Bu akşamüstlerini, bu denizi, ömrümüzün tek dizesini Düşlediğimizi, bildiğimizi bize unutturan sen, Neden nefesimizin sızdığı her yerde varsın? Karaköy, yalnız adımlarım ve ben Bu şehir, bu yıldızlar, bu fırtına, bu kehanet, bu aşk izleri, bu ömür yığınları, Hepimiz, Hepimiz alacaklıyız bir şeylerden
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © çiğdem aldatmaz, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |