Yaşam hoştur, ölüm rahat ve huzurludur. Zor olan geçiştir. -Asimov |
|
||||||||||
|
Boğazıma düğümlenen tüm sözcükler Dökülüyor bir bir… Hem neyi inkar edeyim Kimi kandırayım ki Seni sensiz yaşayacak kadar çok severken… Med-cezirlere ayak uyduramıyorum artık Bir gün gel, hiç gitme! Hem de öyle büyük bir adım at ki ömrüme Yüreğimde yaşayalım, Sonsuza dek… Aklım almıyor kendimi… Kendi çizdiğim çizginin öte tarafı burası Duruyorum… Bakıyorum suretime Benim değil bu yüz… Kaybettiğim gururun yansıması… Erkenden uyanıyorum geceye Gökteki her yıldız bir gidişin sanki Milyonlarca milyarlarca sanki ayrılışlarımız… Yazmıştım bir keresinde otobüs durağındaki buğumuza Bu kaçıncı demiştim, bu kaçıncı? Alamadım ki hiç cevabımı… Borçlusun bana gece! Sonsuzda bir çıktı yaşama ihtimalim… Aldığım her nefes Çürüttüğüm ömrümün uzamasına sebep! Biliyorum… Her yolu baki ölmenin, Ama kahretsin, Yaşayasıya seviyorum ben seni biriciğim… Uyanıyorum her sabah ölümüne yattığım uykudan Uyandığına üzülür mü insan? Ağlıyorum! Susacak dermanım yok inan Bile bile olmayacağını yaşıyorum… Nemli gözlerle bakıyorum pembe hayatına Ve karanlık getirir birileri diye korkuyorum! İşte! Tüm halet-i ruhiye budur Canan! Yaşamama sebepsiz hala, bunu bil! Fakat bir gün gidersen, Gerçekten! Güneş benim için batıdan doğmuş demektir!..
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © VOLKAN GÜLCAN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |