..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Doðru þeritte olsanýz bile, olduðunuz yerde kalýrsanýz er geç ezilirsiniz. -Will Rogers
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Sevgi ve Nefret > Nagihan




28 Mart 2009
Hangisi  
Nagihan
anladýðýmýz sevgi hangisi?


:AGBB:

HANGÝSÝ ?

Bilinmeyen bir dünyanýn içinde varolaný yakalamak mý sevgi ,yoksa varlýðýn içindekini ortaya çýkarmak mý sevgi ? Sevgi nedir sizce?
     Sorguladýðýmýz bir hayatýn tam ortasýnda bizler için nimet olan her þey sevgidir aslýnda. Yaðmura yakalandýðýmýzda damlalarla anlaþýp ,onlarý kýrmadan kendisine yakýþýr bir þekilde, bizi çatýsýnýn altýnda nasýl korumasý gerektiðini çok iyi bilendir sevgi. Suskunluðunu ancak nefrete bozup,vataný için savaþan bir yiðide, semada þeref madalyasýnýn takýldýðý hayalini yansýtandýr ya da..
Ne para ne de pul vardýr o eþsiz yüreðinin içinde. Yalnýz kaldýðý bir anda, eline aldýðý bir dürbünle, kendine uzak olanlarý yakýnlaþtýrmakla çýkarýr tek baþýna kalmanýn zevkini.
Terk edenlerin ona olan vefasýzlýklarýný bilir ve misafir edildiði mekanlarda ,kýrk yýllýk bir kahve kadar hatýrýnýn olmadýðýna da çok kýzar . Bu yüzden çok sitem eder onlara. Ama sevgidir adý bir kere. Býrakýrsa mücadeleyi ,terk ederse ufacýk yürekleri affetmez kendini o zaman. Sabretmelidir ki, kaldýrdýðý yükün aðýrlýðýný tartarken, nefessiz kalan ruhunda vücut bulabilsin. Ama ne olursa olsun , yok olmuþluðu betimleyen bir puzzle oyunundaki eksik taþýn sahibi oluverirse, boþ kalan karenin yerini doldurmak için verdiði çabaya yazýk edeceðinin de farkýndadýr o.
     Umut gibidir sevgi baþka bir deðiþle. Beklemek gerekir onu. Kýymetinin bilinmesini ister çünkü. Ýçi boþ olan yüreklerde iþlevsiz durmak istemez. Deðersiz olduðunu hissettiði anda erir . Elleri titrerse eðer ,akarsa gözyaþý bir kere ,bilmezse ne yapmasý gerektiðini iþte o zaman kapanýr içine. Bir gülüþe hasretse ,dindiremezse acýsýný savrulur baþka diyarlara hiç þüphesiz.
     Sevgi fedakarlýkla baþlar aslýnda. Dönmek istemediði bir þehre koþarak gitme bedelidir onun anlamý. Kendini düþünmeden karþýndakine dikkatlice bakmaktýr. Annenin çocuðuna olan merhametini barýndýrýr içinde. Rüzgar sertliðini gösterirken tüm aleme , topraða olan hassasiyetini bildiren bir bakýþla kendine geliverir.
     Sessizdir ,konuþmaz bazen. Onun dalgýnlýðý, karanlýðýn içinde sýkýþmýþ bir hasretin umutla karþýlaþtýðý esnada ,sýrtýný okþayarak onu teselli etmesine benzer . Hayalini kurduðu bir dünyada, kýrýlan onca kalbin içindeki parçalarýn hesabýný yapar . Ateþ girmiþse pervasýzcasýna aklýna, yanmak deðildir endiþesi ,yanýklara merhem olamamaktýr tek derdi.
     Kar tanecikleri gibi herkeste ayrý bir þekil alýr sevgi; ama gelince bir araya ,sevincini çýða dönüþtürüverir birden. Alemin yaratýlýþýyla gelmenin gururunu hiç kimselere hissettirmeden ,susuzluðu had safhada olan çöldeki çiçek gibi mücadelesini sürdürmekten vazgeçmez. Sevgi ne yere ne de göðe aittir. Kalkarken yukarý, tutunduðu her þeye kendinden bir þeyler verir fedakarca . Dedim ya ,yeri ve göðü baðrýna basmaktan asla çekinmez diye. Titrediði her bir dakikada, sýkýca sarýldýðý dostlarýnýn yanýnda, sýmsýcak bir yuvanýn etrafýnda ufacýk bir mekana sýðdýrýverir kendini.
Bestelediði þarkýyý söylememesinin sebebi ,sesine olan güvensizliðinden midir pek bilinmez ama, bir haykýrýþýyla tüm dünyaya kendine baktýrmasýný bilen iyi bir solisttir sevgi aslýnda.
Sevgi, her zerrenin içinde kendini eriterek, verimlilik kattýðý toprakta yeþeren aðacýn altýnda gölgelenen tüm insanlarýn, þaha kalktýðý bir zamanda ‘Gel yeter ki,kapýmýz açýk’ yankýsýný, gür bir sesle duyurmasýdýr kýsaca. Sevgi, varlýðýn içindekini bulup, yok olmuþluðun merkezindekileri , varlýðýyla canlandýrandýr baþka bir deyiþle . Size býrakýyým aslýnda. Sizce sevgi hangisi?
     



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Küstürdük [Öykü]


Nagihan kimdir?

edebiyatý çok seven bir öðrenci olarak sadece fikirlerimi duyurmak istiyorum


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Nagihan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.