İnsan bir küçük dünyadır. (Mibres Kosmos) -Demokritos |
|
||||||||||
|
Şimdi yoksun… Sitemim sana değil, kendime babam Bu gün doğum günüm, 27 Aralık ve yarınlarım karanlık Gözyaşları ile geldiğim bu keyfe keder dünyada Artçı sevinçlerin gölgesinde avuttum bu yetim yüreği Söylenmemiş sözlerin namlusunda mermi oldum hep Büyük balıkların nefes aldığı bu dünyada Senden sonra biz dağıldık babam İstanbul’un soğuk kaldırımlarında büyütürken gençliğimi Umutlarımın pusuya düştüğü o karanlık çıkmaz sokaklarda Kurşunların arasında bile, bu kadar çaresiz kalmadım inan Yanaklarımdan süzülen senelerimi, saçımda ki aklarla birleştirdim Ve sadece masallardan öğrendiğim pembe panjurlu o evin içinde Sıcak bir çorba buharının hayalinde ısıttım ıslanmış hayallerimi Bu dünyada her şey para ise üstü kalsın babam Biz dersimizi aldık bu hayattan Bu gün doğum günüm 27 Aralık, senden geriye bir annem birde ben kaldık Bu yalan dünyada, yalancı deniz fenerlerinin ışığına aldandım babam Yalancı deniz fenerlerine….. Ahmet KIRANYOL
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © ahmet, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |