"Bana ev hikayesinden söz açmayın. Artık benim oraya gideceğim yok!" Fuzuli, Leyla ile Mecnun |
|
||||||||||
|
siyah yanılgı” bumerang zamanı sahipsiz bir köpek çıkar yoluna kaybedenin özlemi ve isyanın köpekçesi hav hav ne acı kendinde olanı satmak etle tırnak arasındakini bilmeden bu acele neden acı insan avcısı kılığında her yüzde ve tuzak kurma defilesi ısırıp bir yüzünden onuru tükürmeden tüm yemişlerde diş izi bırakmak ne çigdem ne ardıç kuşu çocugun gözlerinden biliyorum ilkbahar laçka bir sukuta otur istersen ama dinle konuşan kayanın sesi havada petrol ve durgun su kokusu gazete yazı kan ve son hissettiğim her şey dokunduğum hatta potansiyel katliam tehlikesi kardeş olmak insan yazgısının toplamına eklenen çarpılıp bölünen ağır karanlık kalubeladan kalma bir yazıt ve lanet imgesiyle fanon düşler kefenle ilgili kadınsal yani gümüş tabakalarda puro izmariti havada durgun su kokusu ve petrol ve çivit mavisi kim bu yüzü siyaha boyalı ozan bozuntusu çellonun arkasında zenci ilahisi gölgenin beyaz dişleri kıkırdıyor sözcüklerde büyük şehrin orospumsu aksanı geceye ait bir el yazması ve kaybedenin özlemi amasra’2008 “ışığı vaat edenlere aldanma boğacak seni karanlığında” metin tandoğan
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © metin tandoğan, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |