Hiçbir zaman karakterlerimin hüzünlü olduklarını düşünmedim. Tersine yaşam dolular. Trajediyi seçmediler, trajedi onları seçti. -Juliette Binoche |
|
||||||||||
|
.................. /Dinmeyen bir sevgiye.../ I. (ACI DENİZ) Ve say ki yaralı Bir gemiydim ben Ne yöne gideceğini bilmeyen Gözyaşıyla dolu Acı bir denizde Vurulup batıran ömrünü Say ki ya da Yerini yurdunu şaşırmış Bir çocuktum Denizi olmayan Acı bir diyarda Bütün sevdikleri ölü II. (GİZLİ VE GİZEMLİ) Akşam oluyor Vakit alaca hüzün Havada usul ince bir yağmur Kimsenin kimseyi gördüğü yok Kendi sularında yitik herkes Herkesin gerçeği kendine yük Bense, o Çoktan incinmiş duygularla Hiç bilmediğim bir semtin Islak ve karanlık sokaklarını Adımlıyorum durmadan (Dayanılmaz oldu artık Bu acı, bu hasret Bu ayrılık Bugün de bırakıp Gidiyorum kalbim seni Bugün de eksik dönüyorum Bugün de yarım) Nerdesin, nerdesin, nerde Ey yaralı ve yalnız Yalnız ve uzak, uzak ve gizli Gizli ve gizemli kadın III. (BİR KADINI) İçim içime sığmıyor Bir kadını özlüyorum durmadan Yüreğim İçin için kanıyor Bir kadını özlüyorum durmadan Böyle her akşam Her akşam Acı, hasret, gam Bir kadını Bir kadını özlüyorum durmadan IV. (YILGIN) Yılgınım her sabah Birini, yorgun Yılgınım her akşam Birini, yorgun Yılgınım her gün Birini, yorgun Yılgınım her yerde Birini, yorgun Yılgınım her şeyde Birini, yorgun Yılgınım herkesde Birini, yorgun Yılgınım bu kentte Birini, yorgun... V. (SENİ NASIL) Bir yıl gibi ömrümdesin Ben seni nasıl unutayım Bir yol gibi önümdesin Ben seni nasıl unutayım Bir ay gibi gecemdesin Ben seni nasıl unutayım Bir ateş gibi gözümdesin Ben seni nasıl unutayım Bir çivi gibi beynimdesin Ben seni nasıl unutayım Bir sızı gibi içimdesin Ben seni nasıl unutayım Bir ecel gibi peşimdesin Ben seni nasıl unutayım Ben seni, Ben seni nasıl unutacağım VI. (BİR SEVDA) Hasretine dayanılmayan Hayaline doyulmayan Bir an bile unutulmayan Bir sevda bu Varlığına mecbur eden Yollarına mecnun eden Beni benden sürgün eden Bir sevda bu Yaklaştıkça uzaklaşan Uzaklaştıkça yakınlaşan Tanımı tarifi olmayan Bir sevda bu Dilimi lâl eden Kalbimi kül eden Halimi zül eden Bir sevda bu Güneş gibi bakılamayan Yıldız gibi tutulamayan Hiçbir yoldan varılamayan Bir sevda bu Günümü hicran eden Gecemi zindan eden Ömrümü viran eden Bir sevda bu Beni bin kez öldüren Beni bin kez doğuran Acıdan acıya savuran Bir sevda bu VII. (BİRİ VAR) Gecenin en geç en derin saatlerinde Uzak yıldızların suskun gizeminde İnanç ve hicran yüklü ezgilerde Yaralı, yalnız ve buruk öykülerde Seni arayan biri var Günlerin bungun telaşında Yitip giden kalabalıklar içinde Baktığı gördüğü geçtiği Her şeyde her yerde Adım adım sokak sokak köşe köşe Seni arayan biri var Güneşin doğduğu yerde Güneşin battığı yerde Yağmurda rüzgarda denizde Sana benzeyen herkeste Seni anımsatan herşeyde Seni arayan biri var VIII. (BİRİ VAR - 2) Adını koyamadığı hiç Bir tarifsiz bağlılıkla, o Uzak bir yakınlıkla bazen Bazen yakın bir uzaklıkla Sürüklenerek durgun ve dilsiz Tanımsız bir duygu rüzgarında Seni arayan biri var Hiç bilmediği bir semtin Uzun ve gürültülü caddelerinde Büyük yapılar çarşılar içinde Ara sokaklarda pazar yerlerinde Deniz kıyılarında otobüs duraklarında İçinde hep bir umut bir sızıyla Seni arayan biri var Dönüp sonra gerisin geri suskun O gün gün büyüyen bir ağrıyla derininde Bulanık ve soğuk odalarda dalgın Her akşam her akşam bakıp Bakıp kaldığı o renkli hayal camlarında Hep bir ümit bir arzuyla içinde Seni arayan biri var Unutup herşeyi yine kırık durgun Gözünü kırpmadan saatlerce Ayın geceyi ışıtan buruk güzelliğinde Dalıp dalıp gittiği, o usul Usul uzaklaştığı gerçeğinden İçine gömdüğü binlerce sızılarla yeniden Bir başka dünyaya geçerek sessiz Kırık uykuları ıssız rüyaları boyunca Seni arayan biri var Yüreğinde bir ateş Gözlerinde kül-duman Sen bilsen de bilmesen de Bu şehirde Seni arayan Biri var IX. (SENİ) Seni düşündüm birden Bozkır akıp akıp giderken Çocukluğuma giden bir trenin Kırık ve dalgın camlarından Bir sabah erken... X. (SABAH, YAĞMUR VE AYRILIK) Sabaha karşı sessiz Soğuk bir yağmurla Açıyorsun-bütün gece Açmadığın pencereyi Mavi suları solgun İnceden titreyen Üşüyen, Haliç'e Bakıyorsun-uzun Git diyorsun içinden Git buradan artık Senin burda işin ne Kalbin-oradayken XI. (HAYAL) 1/ Musluğun önünde Yüzünü yıkıyorsun (Aklındayım) Seni seviyorum (Biliyorsun ya) Mutluyum Dolmuşun içinde Daldın yine (Aklındayım) Seni seviyorum (Biliyorsun ya) Mutluyum Çarşı pazar sokak Yazı öykü kitap (Aklındayım) Seni seviyorum (Biliyorsun ya) Mutluyum Yorucu bir gündü Eve dönüyorsun (Aklındayım) Seni seviyorum (Biliyorsun ya) Mutluyum Işıl ışıl bir ay Gecede (Aklındayım) Seni seviyorum (Biliyorsun ya) Mutluyum 2/ Musluğun önünde Yüzümü yıkıyorum (Aklımdasın) Seni seviyorum (Biliyorsun ya) Mutluyum Dolmuşun içinde Daldım yine (Aklımdasın) Seni seviyorum (Biliyorsun ya) Mutluyum Yazı öykü kitap Çarşı pazar sokak (Aklımdasın) Seni seviyorum (Biliyorsun ya) Mutluyum Yorucu bir gündü Eve dönüyorum (Aklımdasın) Seni seviyorum (Biliyorsun ya) Mutluyum Işıl ışıl bir ay Gecede (Aklımdasın) Seni seviyorum (Biliyorsun ya) Mutluyum 3/ Gün ağardı Sabah oluyor (Aklımdasın) Seni çok seviyorum (Biliyorsun ya) Yorgunum.. XII. (SENİ ÇOK) Nasıl anlatsam bilmiyorum Pencereden bakıyorum Yollarda ağaçlarda çatılarda Buruk bir yağmur sessizliği Nasıl anlatsam bilmiyorum Soğuk bir rüzgar esiyor ''Kuşlar'' çalıyor Edip'ten Demlikte su kaynıyor Nasıl anlatsam bilmiyorum Akşamdan kalan ekmeği -Nerdeyse gelirler- Kuşlar için ufalıyorum Nasıl anlatsam bilmiyorum Sürekli dalıp gidiyorum Gittikçe sararıyor yüzüm Günlerdir konuşmuyorum Nasıl anlatsam bilmiyorum Nereye bilmiyorum Gitmek hep Gitmek istiyorum Nasıl anlatsam bilmiyorum Nasıl anlatsam bilmiyorum Seni Çok özlüyorum XIII. (HERŞEYE RAĞMEN) Herşeye rağmen Seviyor işte insan Deniz... Herşeye rağmen Herşeye rağmen Yaşıyor işte insan Deniz... Herşeye rağmen XIV. (BIRAKMIYOR SEVDAN) Söyleyemediğim bir Söz gibisin içimde Yazamadığım bir şiir Haykıramadığım bir çığlık İstesem de istemesem de Bırakmıyor düşüncelerin beni Çözemediğim bir Sır gibisin içimde Sağaltamadığım bir yara Dindiremediğim bir sızı Ne yapsam ne etsem de Bırakmıyor sevdan beni XV. (AH BU SUSUŞUN) Gözlerim ağrıyor yine Gecenin yaralı yüzünde Uğrun uğrun yitiyorum Kurşuni bir sızıyla içimde Yine sana sancılanıyorum Ah bu susuşun Ah bu susuşun diyorum Ömrüme hicran susuşun Her gün biraz daha Gerer gibi yüreğimden Beni bir çarmıha Ah bu susuşun Ah bu susuşun diyorum Canıma yeten susuşun Gün gün bir uçuruma (Dilsiz ve derin) Beni ayaklarımla Ah bu susuşun Ah bu susuşun diyorum Ömrüme hicran susuşun XVI. (DAĞLAR GİBİ) Denizlerde mi olmuyor artık Denizlerde mi yetmiyor Kalmadı mı sığınacak bir yerin Korlar gibi bir sevgi Usul usul dağlıyor mu seni Gecelerde mi duymuyor artık Gecelerde mi anlamıyor Kalmadı mı tutunacak bir yerin Dağlar gibi bir sevgi Diri diri gömüyor mu seni Öl artık be adam XVII. (YA BEN) Ne yapsam çaresi yok Gittikçe büyüyor hasretim Ya ben seni kime şikayet edeyim Ne yapsam yararı yok Gittikçe tükeniyor takatim Ya ben seni kime şikayet edeyim Ne yapsam faydası yok Gittikçe kanıyor içim Ya ben seni kime şikayet edeyim Ne yapsam olmuyor işte Sen değil misin tek sebebim Ya ben seni kime şikayet edeyim XVIII. (GİRDAP) Karanlık bir girdap gibisin Biliyor musun Herşeyi yutuyor ve susuyorsun Hiçbirşey anlamıyorum senden Korkutuyorsun artık beni XIX. (NEYLESEN) Böyle mi olmalıydı oysa Her sevgiyle biraz daha ölüyorsun Gecelerden başka sığınağın kalmadı Her geçen gün biraz daha yitiyorsun Sen neden böyle çok düşüyorsun sevdalara Ve neden unutmayı bilmiyorsun Zaman diyorsun bekliyorsun umutsuz Kanayan yarana gözyaşını basıyorsun Nereye gitsen kurtulamıyorsun ondan Unutmak istedikçe daha çok anımsıyorsun Yetmiyor uykularını doldurduğu Bir de gözlerini hayaliyle açıyorsun Kimseler anlamıyor halinden Nicedir içine içine ağlıyorsun Dinmedi dinmiyor bu hasret Ömründen ağır yorgunluğun Sussan acı söylesen acı Neylesen bu sevgiyle Bilmiyor, bilmiyorsun XX. (BİR SEN) Geçti sabahlar geceler geçti Geçti sevinçler acılar geçti Geçti herşey işte geçti Bir sen geçmedin Geçti günler aylar geçti Geçti rüyalar uykular geçti Geçti herşey işte geçti Bir sen geçmedin Geçti kışlar yazlar geçti Geçti umutlar düşler geçti Geçti herşey işte geçti Bir sen geçmedin Geçti şarkılar şiirler geçti Geçti mevsimler duygular geçti Geçti herşey işte geçti Bir sen geçmedin Geçti zaman geçti zaman Geçti herşey geçti her şey Bir sen geçmedin Bir sen geçmedin XXI. (UNUTAMAZSIN) Sevgisiz bir zaman içinde tanımış Bir vefa duygusuyla gelmiştim sana Hatırlar mısın Acı dalgalarınla kırıp düşlerimi Onulmaz yaralar açtın içimde Hatırlar mısın Ömrümde bir defa görmek istemiştim Bir ateş gibi gözlerimde bıraktın Unutabilir misin Bir çocuk masumiyetiyle sevmiştim Bir dağ katılığıyla üzerime çöktün Unutabilir misin Sen beni değil, Kendini yıktın Unutamazsın... ... (2006-2008 / İstanbul) Devran Demir
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Devran Demir, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |