Düşünce dilden, dil düşünceden doğar. -Platon |
|
||||||||||
|
Keskin’e giderim düştüm yoluna Mevlam sabır versin gayri kuluna Keskin’in dağları matem bürünsün. İçimdeki yarayı deştikçe deştim Bir güzeli sevdim bu hale düştüm Aşk ateşiymiş meğer kavrulup piştim Keskin’in dağları matem bürünsün. Bağrına dökünmüş sazım püskülü Çiğdem boyun bükmüş ağlar sümbülü İçerim yanıyor savrulur külü Keskin’in dağları matem bürünsün. Keskin’in içinden dere akıyor. Güzeller oturmuş suya bakıyor Bilmezler bu ateş beni yakıyor Keskin’in dağları matem bürünsün. Gökyüzü ağlasın döksün göz yaşı Dolansın selleri dağları taşı Alıp giderim ben bu dertli başı Keskin’in dağları matem bürünsün. Çeşmeler kurumuş suyunu dökmez Su içmeye kuşlar başını dikmez Asmalar üzümü yol beni çekmez Keskin’in dağları matem bürünsün. Yüreğime aşkın acısı doldu Çektiğim çileler bana yol oldu Hayalim kalmadı düşler kayboldu Keskin’in dağları matem bürünsün.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © ali kaybal, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |