Özgür insan, denizi daima seveceksin. -Baudelaire |
|
||||||||||
|
-Hayırdır ne oldu be birden şimdi? -Ayy sorma ya.Ne özendim varya Aybalayla Gökayın ilişkisine.Helal olsun valla Gökay’a.Görüyor musun neler yapıyormuş kıza.Ahh ahh…Gel bide bizim oduna bak.Ne anlar o öyle ince şeylerden. -İlahi Seher ya,her derdin bitti de bu mu kaldı yani. -Deme öyle kız,valla çok pis koydu.Keşke…Ahh keşke.Aman neyse ya Gülüyorum Seher’e. 1 hafta kadar sonra Aybala ile Kadıköy sahilinde tur atıyoruz.Hava biraz olsun serin şükür ki.Pek bir iyi geliyor valla sahil ikimizede.Oturuyoruz kayalıklarda,öylece izliyoruz denizin asaletini.Aybala dalıyor derinlere.Koca bir iç çekerek başlıyor dökülmeye. -Hani bir ilkokul arkadaşım vardı ya,Adı Sebahatti hani.Ankaralıydı ya hatta. -He,hatırladım.Şu sümüklü Sebahat.Ee nolmuş O’na? -Geçen gün onla beraberdik.Ayy sevgilisinden bahsetti,o kadar özendim ki anlatamam sana.Neler yapıyormuş sevgilisi.Ne kadar kıymetini biliyor kızın ya,ne kadar mutlular. -Ee ne var bunda?Mutsuz mu olsun isterdin? -Ayy yok be sende deli.Pek bir imrendim ya.Keşke…Ahh keşke.Aman neyse ya Gülüyorum Aybala’ya. O an düşünüyorum acaba Sebahat kime özeniyordur diye?Elbet vardır onunda kıskandığı bir hemcinsi. Gülüyorum tüm hemcinslerime.Gülüyorum vallahi hem de çok derinden. Fen bilgisi dersindeki ekosistem kavramını anlayabilmek için bayanları düşünmek kafi gelecektir sanırım.O O’nu,diğeri öbürünü,başkası ötekini… Hemcinslerimin doymak terimine karşı bilgi sahipleri olduklarını katiyen düşünmüyorum.Çünkü hiç doymuyorlar.Sürekli bir istek halindeler. ( İstek MODU= Bayanlar) Verdikçe daha da çok istiyorlar.Dünyayı turlamak gibidir bayanlar.Çözümlemeye tabi tutarsın,üstünden zaman geçer lakin değişen bir şey olmaz.Döner dolaşır yine aynı sonuca varır aynı yere gelirsin. ( Ne kabul edersek edelim Dünya yuvarlıktır ne de olsa ) Meraklar arzuları,arzular tehlikeleri doğurur.Bayanların en büyük zaafları sanırım bu merak işte.Hep başkasını,onu,şunu,bunu…onda olmayan ne varsa ona karşı büyük bir merak barındırmasıdır.İspatı değil midir ki;Anamız H.Z Havva’nın,yasaklandığı halde tadını merak edip yasaklı meyveyi yiyerek cennetten kovulmalarına sebep olması ? Kızmayın bana hemcinslerim.Söz olsun bir daha ki yazım erkeklere ithafen olacaktır.Ve unutmayın ki bende bir bayanım,bende sizdenim.Kendimize has oluşturduğumuz ekosistemin bir parçasıyım.Bende aslında Sebahat’in kıskandığın kızın,kıskandığa kıza özeniyorum…
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © aybike_umay, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |