Yalnızca hava, ışık ve arkadaşın varsa hiç üzülme. -Goethe |
|
||||||||||
|
Sıkışık mengenelerin içinde, Can çekişen dişlerim, Sürdürülebilirlik görmeyen patronumun 5 Günlük lütfu; Attı beni bilindik sığınağıma. Hayır ana kucağına değil, Lodosa sarılmaya. … Lodosun annesi Mine. Aynı pencerede. Aynı uzak bakışlım. Hoşgeldin dediğinde kavuşur da uzaklarımız Biz ne güzel sarılırız mine. … Minenin hikayesidir… meze yapmaz kışın mine sanırsın hep oturur öyle pencerede. deniz denizi seyreder, hayallerde kaybolur mine kaybolur da , bulunmaz sevdiceğine bile. ... gök yarılır bir lodos doğurur mine. gözyaşının annesi bildiğini -ne acısına ne de çocuğunun kız olmasına aldırmaz- isim yapar takar kızının boynuna. susar doğurduğu lodosunu büyütür mine... ... yaz gelir türlü türlü mezeler yapar mavili yeşilli eteğiyle. görenin istemeye sevenin sevmeye doyamadığı gülüşüyle mine. her gelenin burada yaşamak istediğini bile bile hemde. övgüleri özençleri koyar hep heybesine. ... kış gelir övgülerle dolu yüreği kaynar için için de yazın bilemedikleri sıcağı üfler . içine. … Sarılırız seninle İçim gider. Sıcaklıklar karışırda Oh derim mine. … Denizin hikayesidir: Yaz gelir dolar yüreği Kış gelir lodos olur akar içi: “kış gelir saklanır sığınağa kasabanın, bütün tekneleri. bunu bilir döver kıyıları.” -yaz gelir mutedil enfes manzaralar sunar misafirlerine deniz olunmalı oğul deniz övgüleriyle dolar yüreği- dolar dolar da yetmez olur kasabanın mutedilliği. kaynar için için eser ha eser döver kıyıları. alamaz hıncını kabullenemez dün tüm doğurganlığıyla tüm güzelliğiyle varettiklerinin bugün köşe bucak susmasını döver kıyıları. Bilmez bizim lodos dediğimizi Ahde vefa koymuş ismini Eser ha eser Deniz. ... Lodos: Büyüyor kozasının içinde. “ "bütün mesele, evet, haklısın ihtiyar, tırtıl ile kelebek arasındaki fark. kelebekler korkar, tırtıllar bunu bilmez bile, kelebek olunca tırtıl olmayı sen özlemedin mi hiç? hepimiz az ömürlüyüz. kelebek olunca fark ediliyoruz ama, güvenli yer, kozanın içi. ama fark edilmek?" "zorlu, ha," dedim o'na." ”*. “Gidemeyişi Sevmeyi büyütür Gitmeyi öğretir Korkularının en içine, Gider daha o küçük yaşta. Eser işte. Cilveleri Gitsin diye gözüne bakan Ebeveynlerine.” Büyüyor lodos. … Sarılırım lodosa Siz hiç umudunuza sarılmadınız mı? Sarılırım lodosa, O cilve yapar bana. … Sarılırız seninle Mine. Biliriz Gününde elele gidilir denize. Geldim mine Geldim tüm nefessizliğimle. Gidemedim, Geldim mine. ... * reha mağden
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © gürbüz çetinkaya, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |