"Bir kitabın kaderi okuyanın zekasına bağlıdır." -Latin Atasözü |
|
||||||||||
|
Bende uzun süredir adımlar atıyorum ama hepsi geriye doğru …Kendime dünya üzerinde bir koordinat belirledim o noktanın üstünede eskiden kalma bir iskemle yerleştirdim ve uzun süredir hiç yerimden kımıldamadan geriye doğru adımlar atıyorum oturduğum iskemlenin üstünden .Aslında yıllar önce kendime belirlediğim bu koordinatta amacım adımlarımla yeni alanlar belirlemekti.Büyük büyük hayaller ,ideallerle geldiğim burda şimdilik sadece eskiden kalmış bir iskemlenin sahibiyim. Ve birde düşüncelerimi doldurduğum şu allahaddinin sihirli lambasını andıran lambam..İçine her türlü düşüncenin girebildiği anlayışla empatiyle kaynaşan ama ilgilenimedikçe dışarı hiç çıkmayan düşüncelerim bulunduğu lambam. Buraya ilk adımımı atarken çok şüphelerle doluydu içim. Çünkü hayallerimde,ideallerimde hiç burası yoktu. O zamana kadar kendimi çoktan tanımıştım .Kendimle muhabbeter eden biriyimdir ve bunun sayesinde ne istediğimi ,nerde ne yapmam gerektiğini iyi biliyodum. Ama bilmediğim bir şey vardı.Hayallerim ve ideallerim konusunda kararlı olmak…Bunu hiç öğretmemişlerdi . İsteklerimin ,doğru bildiklerimin peşinden gitmeyi öğretmemişlerdi. Hep başkalarının fikirlerine tavsiyelerine ihtiyaç duyan biri olarak yetişmiştim .Kendi istediklerimde olmuyomuydu oluyodu .Çocukken mesela her istediğim oyuncağı ağlayarak bir güzel aldırırdım ama o zamanlarda isteğimi ağlayarak değilde çaba gösterek almaya gitseydim belki şimdi herşey bambaşka olucaktı. Öğrenemediklerim ve seçimim sonucunda burda oldum işte .Ama bu durumuda hiçbir zaman gerimde bırakamadım .Sanki o istediğim oyuncak alınmamış ve ben dükkanın her önünden geçtiğimde ağlayarak bu deği bu oyuncak benim olmayıydı ,şöyle yapsaydım o oyuncak benim olucaktı ama ben böyle yaptım olmadı die pişmanlık ve iç geçirmeyle bazen dükkanın önünden ayrılıyorum bazende hiç ayrılmayıp önünde oturup elimdekini bir kenara atıp gözyaşlarımı topluyorum ellerime….Ve ben bunu bıkmadan usanmadan 3 yıldır yapıyorum.Aslından bıktım mı? Hemde çoktan….Ama öyle şeyleri kaybettim ki bu bekleyişimde biliyorum bekledikçede kaybedeceğim ama sanırım artık bacaklarım uyuştu ve hissetmiyorum onları..
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © özden özerdem , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |