"Küle değil, ateşe üflemelidir." -Divanü Lügat-it Türk, Savlar |
|
||||||||||
|
Bilmem kaç sene evvel yaktığım bu ateşi Belki de bilmeyerek çağlayana itmişim Kavruk bir yaz gününde aradığım o eşi Ocak'ta buldum ama Şubat'ta kaybetmişim Bana kutsi bir sesin fısıldadığı muştu Miraci bir tavırla apansız yok olmuştu Hüznünle efsunlanır en müsterih haneler Utanır güneşinden temmuz ayında yazlar Açılır dudakların görünür dürdaneler Nurunla kainatın istikbali beyazlar Emsali yok bu yüzün ins ü cinin içinde Ne memleketimde var ne de Çin-i Maçin'de Fakat başka bir dağdan başka ummana aktın Seni ben Çoruh gibi sadıkane sanırken Sen canımdan can olan iki dostuma baktın Ben senin gözlerine bakmaya utanırken Böylesi görülmedi en asi inkilapta Hangi tarihte yazar ya da hangi kitapta Umarsız ellerimle yapışmıştım yakana Dağladın ellerimi ve kurtulmak istedin Ben en derin yaramla boğuluyorken kana İlacın bende değil "beni bekleme" dedin Bendeydi kainatın en mukaddes yaresi Lakin fayda etmedi yüz çevirip çaresi Mihnetine diktiğim mütebessüm çiçekler Utanıp yokluğumdan solabilirler yarın Çocuklar alayvari elini öpecekler Aşkta murad almamış aksi bir ihtiyarın Öpün çocuklar öpün bu boş kalan elimdir Geçmişim şöyle dursun yarınım da elimdir İçim rahat çok şükür kalbim yine ak ve pak Anladım bu aşk beni asla terk etmeyecek Günün birinde -tabi- kapanacaktır kapak Suretin gözlerimin önünden gitmeyecek Senin için yanmıştı ve yanacak bedenim Sen canan olmayadur Ferhat benim Kays benim
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © İlhan ALPER, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |