..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bildiðim tek þey, ben bir Marksist deðilim. -Karl Marx
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Murat Ekinak




26 Þubat 2010
Boþ Sokaklar  
Murat Ekinak
Çýkarsýn kentin sokaklarýna, her birini ayrý ayrý dolaþýr, ayrý ayrý insanlarýn yüzlerine gözlerine bakarsýn, göz göze gelebileceðin birini ararsýn. ‘Aslýnda bu ben deðilim, aslýnda ben sizin gibiyim’ demek için. Anlarsýn.. Kimsenin yüzünde gözü yoktur.


:AGJG:
Baþka bir kente taþýnmanýn önemi yok aslýnda.
Nereye gidersen git, içindeki insan senden önce oraya gidip seni karþýlayacak,biliyorsun..
Ýlk önce tanýmamýþ gibi davranabilir, hatta hýzla yanýndan uzaklaþýrsýn..
Nereye gittiðin ya da yürüdüðünün önemi yoktur o anda, tek istediðin hayatýnýn hiç bir karesinde bir daha karþýna çýkmasýný istemediðin o insan gözden kayboluncaya kadar uzaklaþýrsýn.
Sonra, yeni yüzler yeni dostluklar tanýrsýn. Yeni kimliðinle tanýþtýrýrsýn onlarý.
Senin bile hala yabancý olduðun yeni kimliðinle..
Hayatýnýn hiçbir karesinde bir daha karþýna çýkmasýný istemediðin insandan edindiðin tecrübelerle konuþurken, yeni kimliðinin býraktýðý etkiyi izlersin. Büyük bir hayranlýkla etrafýnda toplanmýþtýr herkez . Olmak yapmak istediklerini olmuþ, yapmýþ gibi anlatýrsýn. Seni dinledikçe ne kadar kendilerine benzediðini fark ederler.. Ýlk önce tepki vermezler, çünkü hayal kýrýklýklarýnla yüzleþmek iþlerine gelmez. Ama sen gerçeksin ve en kötüsü onlara çok benziyorsun.
Artýk dinledikleri sen deðilsindir. Sanki karþýlarýnda her birinin baþka bir kentten senin yaþadýðýn kente geldiklerini bilen biri vardýr. Oysa her biri farklý bir kimlikle gelmiþtir bu kente. Etrafýn hýzla ýssýzlaþýr, þaþýrýrsýn anlam veremezsin bu kadar kýsa sürede gidiþlerine.
Arkalarýndan baðýrmak istersin, 'ben bu deðilim aslýnda, sizin gibiyim' demek istersin sesin çýkmaz. Dýþarý çýkarsýn, baþka bir kent diye senin taþýndýðýn kente taþýnan insanlarýn dolaþtýðý sokaklara çýkarsýn. Bu kentteki kimliðinin bilinmesinin önemi olmayan birine rastlamak için. Çýkarsýn kentin sokaklarýna, her birini ayrý ayrý dolaþýr, ayrý ayrý insanlarýn yüzlerine gözlerine bakarsýn, göz göze gelebileceðin birini ararsýn.
‘Aslýnda bu ben deðilim, aslýnda ben sizin gibiyim’ demek için.
Anlarsýn.. Kimsenin yüzünde gözü yoktur.
Sonra, hayatýnýn hiçbir karesinde karþýna çýkmasýný istemediðin insana rastlama korkusu sarar seni yeniden, hýzla yürümeye baþlarsýn. Nereye gittiðinin yada yürüdüðünün önemi yoktur. Sonsuz bir hýzla yürümeye baþlarsýn, yürüdükçe seninde yüzünde gözlerinin yok olduðunu hissedersin, caddelerde vitrinlere bakmadan geçersin, korkun, camlarda gözlerinin olmadýðýný görmendendir.
Soluðun kesilince fark edersin, etrafýnda hýzla yürüyen bir sürü insan vardýr.
Hepsi de bir ara bir yerlerde yeni kimliklerini bir birlerine tanýþtýrdýklarý halde, bir birlerinin yüzüne bakmadan hýzla yürüyen bir sürü insan. Adýmlarýn yavaþlar, kentin bir tek evine giden sokaklarý boþtur þimdi. Evinin kapýsýnda biten boþ sokaklar. Yeni kimliðinin yorgunluðuyla anahtarýný çýkarýrsýn, kapý aralýktýr þaþýrýrsýn. Ýçeri girersin kanýn donar, karþýnda o insan vardýr. Baþka bir kente giderken hayatýnýn hiçbir karesinde görmek istemediðin o insan.
Usulca sarýlýr aðlarsýn.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mülteci Aþk


Murat Ekinak kimdir?

Merhaba 1968 in soðuk bir þubat günü ailemin son çocuðu olarak dünyaya geldim, aslýnda bundan benim haberim yoktu ama yýllar sonra aklým ermeye baþladýðýnda öðrendim. Aklým ermeye baþlamasýyla birlikte doðayý,insanlarý ve duygularý öðrendim,öðrendiklerimi paylaþmanýn en güzel yolu olarakta yaþamýmýza anlam katan þiiri seçtim, bu her ne kadar benim seçimim gibi görünse de asýnda bu satýrlarý yazmama sebep ustalarýmýz sayesinde olmuþtur. Þu anda Balýkesir’in ilçesi Ayvalýk’ta ikamet etmekteyim. Hala öðrenecek çok þeyim olduðunu düþünüyor hala þiir ve deneme yazýyorum sevgilerimle…

Etkilendiði Yazarlar:
Zülfü Livaneli-Cezmi Ersöz-V.Türkali-Tuna Kitemitçi-


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Murat Ekinak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.