Olgunluğa erişmemiş şairler ödünç alır, olgunluğa erişenler çalar. -George Eliot |
|
||||||||||
|
6- RUBAİİ 1 - * * * BEN SİZE ANLATAYIM,RUBAİİYLE HALİMİ. ACILARLA BİLEDİM, KESKİN ETTİM DİLİMİ. NE SÖYLESEM SİZLERE? DERDİMİN YÜZDE ÜÇ'Ü. DERDİMİN YÜKÜ İLE, SIKI TUTTUM ELİMİ. 2 - * * * FELEK ARADA PERDE,SORUYU SORAN BAŞKA. HER BAŞA GELENE BİZ,SABIR EYLESEK KEŞKE. DEĞİLSE İMTİHANI,KAYBEDERİZ BÜSBÜTÜM. YÖNÜMÜZÜ ÇEKEN VAR, GERÇEKTEN AŞKA MEŞKE. 3 - * * * BANA DERTLER VIIZ GELİR, İÇİNDE SEN OLMASAN. HAYATIMIN BAĞINA BÖYLE TAKOZ OLMASAN. BEN DAĞLARI DEVİRİR, DÜZ BİR OVA YAPARIM. KIRK YERİMDEN BAĞLAYAN,GÖNLÜÜ TAKOZ OLMASAN. 4 - * * * BU SATIRLARIM VARYA,ÇIĞLIĞIMIN KOKUSU. ACILARA KAHKAHA,DERTLERİMİN DOKUSU. DERTLERİMİ DEMEMEK, DÜSTURUM OLDU BENİM. ZALIM FELEĞE ACIM, OLSUN NİŞAN TAKISI. 5 - * * * RUBAİİ İLE OLMAZ, DERTLERİMİN KİTABI. HEDEF YERİNİ BULMAZ,HEZİMETMİ ? HİTABI. BEN DEYİMDE SEN ANLA, BEDEN İLE RUHUMLA. EMRİNDEYİM BEN SENİN, YARADANIM BİTTABİİ. 6 - * * * DEFTER KALEM YAZI İÇİN,YAZ BAŞIMDAN GEÇENLERİ. aLLH(CC) KİTAP hABİB İÇİN, YAZ CANINI SEÇENLERİ. ANCAK BÖYLE DEĞER ALIR, BENİM DİLİMDEKİ DEYİŞ. İNSAN İNSANLIĞIN İÇİN, YAZZ MÜREKKEP İÇENLERİ. * * * Ömer Çetinkaya Congeri
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © ömer çetinkaya, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |