Yüz kişinin içinde aşık, gökte yıldızlar arasında parıldayan ay gibi belli olur. -Mevlana |
|
||||||||||
|
Türk’ün kanı ta Kevser’e karışır! Sorumlular beyanatta yarışır Sanma gönlüm ihanetle barışır Yerini seç bu yangının içinde... Yanardağlar faal, körlük içinde Söndürelim elver birlik içinde Yaşayalım huzur dirlik içinde Yerini seç bu yangının içinde... Mızrap küsmüş bozuk düzen sazına Rahmet düşmez, yüreğimin yazına Öfkem büyük katlanamam nazına Yerini seç bu yangının içinde... Kabusları hayırlara yor, dinle Yaraları kanatmada sar dinle Beni boşver vicdanına sor dinle Yerini seç bu yangının içinde... Varlığımız hep tehlike görüldü Aramıza çok duvarlar örüldü Mazimize kara leke sürüldü Yerini seç bu yangının içinde... Eşkiyalar ıslâh olmaz söz ilen Dağa çıkar güruh güruh kaz ilen Volta atar, monotofçu haz ilen Yerini seç bu yangının içinde... Gecekondu kafalar hep yılışır Hamamkubbe göbekliler yalaşır Sol yanında engerekler dolaşır Yerini seç bu yangının içinde... Bendi yıkmış öç selleri içimde Derde derman güç yelleri içimde Yastık yorgan göç yolları içimde Yerini seç bu yangının içinde... Durgunluğu bir gölgede uyuttum Boyut boyut darağacı büyüttüm Kardeş bildim, kardeş diye ayıttım Yerini seç bu yangının içinde... Özcan İşler
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Özcan İşler, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |