Bilmek kadar kuşku duymaktan da zevk alıyorum. -Dante |
|
||||||||||
|
Susma karanlığındaki geceler saklamış Canıma yama olmuş zaman Ten yıpranık... Kafiyeli tek yeri son iki satırı olan şiiri, Yarım kalan bir aşkın üç noktasıyla bitirecek kadar güçlüydüm aslında. Bazı kadınlar kelimelerden aşk doğurur, Bazılarıysa aşklarından şiirlerce kelime. Benimse aşkım gebe. Yazılmış ama söylenmemiş söze... Geriye dönüp baktığımda yalnızlıktan başka bir şey görememek ne acı... Araladığım kapıdan ruhuma sızacak ışığı beklerken, Git-gellerle dolu dayanılması güç duyguların savaşından yara bere içinde sıyrılıp Can havliyle kelimelere sığınıyorum yine... Huzuru en son ne zaman hissettiğimi hatırlayamayacak kadar eskitmişim. Acım öğretmiş: "Yalnızlık paylaşılmaz..." Sayfalarını dolduramadığım defterimi bırakıp Yeni bir defter alıyorum elime. Acıma öğretiyorum: "Hayat bir boşluk doldurmaca ama tek taraflı değil..." Huzuru ellerinde tutan birine uzatıyorum ellerimi. Ve diyorum ki yalnızlığıma: "İşte olmamız gereken yerdeyiz..." Acım ağlıyor. Susuyorum.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Dilara Birkaya, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |