Özyaşamöyküsü başka insanlarla ilgili gerçekleri anlatmak için eşsiz bir araç. -Philip Guedella |
|
||||||||||
|
Göz pınarımda ıslanan eylül kırıntılarına Birazdan… Birazdan şah damarımdan akacak irin Boğazımda batmadan cümle yelkenlim Düşkıran dökmeden tırnaklarımı Çekmeden ayazına geceler Düşmeden göbeğine şiir denen illetin ! Sonbahar çökmeden gölgesine ağacın Göz bebeklerimi hasretine rehin alan yağmurun inadına İnadına Dilimin yanıklığında şiirler yazıp sana küfrettim ! Be hey ! Tövbesine kandığımın eylülü ! Bir kere vuslatı çağrıştırsaydın Bağrında küçük bir mut saklasaydın ya Canımı mıhından söküp çıkaran tenha Hazanı hezeyandan sıyırsaydın ya ! Be hey ! Küllerine yandığımın eylülü ! İklimini düşürüp yollarıma Nefesini üzerime salarken kasırga Uyurken ben, gecelerini alıp koynuma Göz kapaklarımda serseri dolaşsaydın ya ! Olmaz ama ! İllegal girecektin yatağıma yasaklı sevgili gibi Morfin gibi dayatacaktın zehrini zerre zerre Adaklarıma odaklı çatal uçlu mızrak gibi Asaletini asiliğinle kışkırtacaktın sonra Baştan çıkarmayacaktın şairlerin kurşundan kalemlerini Atmayacaktın kehribar saçlarını omuzlarına Kirpiğinden tütsülenmiş aşıklar gibi… Yutkunarak bakmayacaktın sevdalılarına Şimdi… Dilim sancılansa da adınla Göğünü pembe eyleyen yağmurun hatırına Küfrünü dilimden çeken sarhoşluğunu Zerk edip bedenime öyle git ! Git! Ki serencamın beynimin katline vacip olmadan Ilık ılık ıslatmadan yağmurun dudaklarımı Karartma gecelerinde bir kelebeklik ömrüm çalınmadan Git !... Birazdan… Birazdan bir melek konacak serçe parmağıma biliyorum Göz pınarımda senden kalanlara Aklanacak, dokuz ay sancısı adın Ve ben yeniden dönünceye dek o beyaz kanatlara Sabıkasız eylüller adayacağım. 25.10.09 Hamza Okumuş-Özlem Pala
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Hamza Okumuş, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |